Σ. Τριβυζάς: Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις Πουλημένου για την μη αδειοδότηση του ΧΥΤΑ

Δεν έχει λήξει η ισχύς της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών όρων για το έργο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, απάντησε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Σπύρος Τριβιζάς στο Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο. Ο κ. Τριβιζάς υποστήριξε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του κ. Πουλημένου, ο οποίος δήλωσε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκιμμαίων, ότι δεν θα δώσει άδεια λειτουργίας για το ΧΥΤΑ Μεσοράχης καθώς στο φάκελο που υπέβαλλε ο Σύνδεσμος στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, διαπιστώθηκε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών όρων έχει λήξει από το 2007.

Ο κ. Τριβιζάς εξαπέλυσε βολές κατά του Νομάρχη αναφέροντας ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει μέχρι στιγμής λάβει κανένα επίσημο έγγραφο ή έχει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τη θέση αυτή της Νομαρχίας. Δήλωσε, δε, ότι τα μέλη της διοίκησής του θα περιμένουν πρώτα να δουν τους λόγους της απόρριψης της αδειοδότησης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, το Δ.Σ. του Συνδέσμου συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα εκτάκτως για να συζητήσει τα νέα δεδομένα.

Χθες ο νομάρχης μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε την κατάθεση επικαιροποιημένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου ενώ ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, δήλωσε στην ΕΡΑ ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια αν δεν δοθεί η απαιτούμενη άδεια από την ΝΑ.

Πηγή: ΕΡΤ