Βόμβα σε πλοίο της γραμμής Λευκίμμης/Ηγουμενίτσας

Έγινε και αυτό!!!

Σήμερα στην προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα, είχε επίσης προγραμματιστεί από την Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας να παρευρεθούν στην επίσκεψη αυτή οι κάτοικοι της Λευκίμμης για να διαμαρτυρηθούν.

Την προσπάθεια αυτή των Λευκιμμιωτών προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό απέτρεψαν με δόλιο τρόπο αφού εμπόδισαν να αποπλεύσει το πλοίο που θα τους μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το σενάριο φαντασίας που σκαρφίστηκαν έκανε λόγο για ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η Αστυνομία για υποτιθέμενη βόμβα στο πλοίο που θα τους μετέφερε.

Το πλοίο κρατήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι να τελειώσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού χωρίς να γίνει καν έλεγχος για τον ισχυρισμό της υποτιθέμενης βόμβας. Έτσι οι κάτοικοι που περίμεναν το μοναδικό πλοίο της γραμμής να φτάσει στο Λιμάνι της Λευκίμμης για να τους παραλάβει, δεν έφτασε ποτέ.

Δύο τα συμπεράσματα από αυτό:

1. Με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε για μία ακόμα φορά πως η εξουσία καταστρατηγεί το θεσμό της Δημοκρατίας με φασιστικό τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές.

2. Η ενέργεια τους αυτή δείχνει ότι φοβούνται τους Λευκιμμιώτες γιατί αντίθετα δεν θα έκαναν αυτά που έκαναν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που σκαρφίζονται τέτοια σχέδια αλλά και στους πολιτικούς μας ταγούς. Μπορεί να «χάσαμε» το πλοίο απόψε αλλά κάθε μας αποτυχία μας κάνει ποιο δυνατούς και μας δίνει μεγαλύτερο κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Κάτοικοι Λευκίμμης