ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Δεν αδειοδοτεί ο νομάρχης το ΧΥΤΑ Λευκίμμης λόγω ελλείψεων στο φάκελο ΜΠΕ

Αρνητική απάντηση στο αίτημα του Συνδέσμου Καθαριότητας για χορήγηση άδειας λειτουργίας στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, θα αποστείλει σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος. Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων, υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να χορηγήσει τη σχετική άδεια. Ο νομάρχης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να δοθεί άδεια εφόσον διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο φάκελο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας θα υποδείξουν στο σύνδεσμο τις ελλείψεις που υπάρχουν και όταν συμπληρωθεί ο φάκελος τότε θα προχωρήσουμε στην αδειοδότηση» δηλώνει ο Στ. Πουλημένος.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, δήλωσε σήμερα στο σταθμό μας ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια αν δεν δοθεί άδεια και προανήγγειλε ότι, με αυτά τα δεδομένα και εν όψει του τερματισμού λειτουργίας της χωματερής από την οποία εξυπηρετείται σήμερα ο Δήμος, προτίθεται να ζητήσει από το Σύνδεσμο Καθαριότητας να εναποτίθενται τα σκουπίδια της Λευκίμμης στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Πηγή: ΕΡΤ