Τόνοι τσιμέντο σε Natura της Κέρκυρας

Ανάκληση περιβαλλοντικών όρων μετά από παρέμβαση οικολογικών οργανώσεων

Πατήστε για μεγέθυνση
5 μήνες έχουν περάσει και η Δημοτική αρχή Λευκιμαίων στην Νότια Κέρκυρα, εξακολουθεί να αρνείται να συνεργαστεί με τις Οικολογικές Οργανώσεις για την απίστευτη τσιμεντοποίηση της περιοχής Νατούρα 2000 GR2230003 Αλυκές Λευκίμμης. (Κλικ εδώ για φωτογραφίες παλαιότερες και καινούργιες).
Όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική αρχή, συνέχισε τα έργα παρά την παύση εργασιών που τους είχε επιβληθεί από την Δ/νση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, 3 μέρες μετά την καταγγελία – μηνυτήριο αναφορά των Οικολογικών Οργανώσεων.
Χρειάστηκε να τους πάρουν 2 φορές αυτόφωρο μέχρι τελικά να σταματήσουν, πριν 5 μέρες.
(Στις 13-4-2009 ήταν το τελευταίο αυτόφωρο).



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:
ΤΟΝΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΑΛΥΚΕΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Πατήστε για μεγέθυνση
Μετά από αρκετές καταγγελίες και προσπάθειες της Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας η Δ/νση Περιβάλοντος της Νομαρχίας Κέρκυρας ανακάλεσε τελικά, στις 10 -4 - 2009 με αυτό ΕΔΩ το έγγραφο, την τελείως παράτυπη απόφαση για Απαλλαγή Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων σχετικά με την δημιουργία παρκινγκ, που είχε εκδώσει στις 15-2-2006 και απέστειλε τον φάκελο στην Δ/νση ΠΕ.ΧΩ.της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων..


Τόνοι τσιμέντο στην περιοχή Νατούρα 2000 "Αλυκές Λευκίμμης", με κωδικό GR2230003. Μετά τις παρεμβάσεις της Ορνιθολογικής Εταιρίας που εκτελεί παρακολουθήσεις πτηνών στην περιοχή και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας διέταξε παύση εργασιών (22-2-2009) και αργότερα ανακάλεσε (10-4-2009) την έγκριση που είχε δώσει και παρέπεμψε τον φάκελο στο ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Παρά την εντολή για παύση εργασιών, συνέχισαν τις επιχωματώσεις και τα τσιμέντα και σταμάτησαν μόνον όταν τους πήραν για δεύτερη φορά στο αυτόφωρο, παρατώντας και τις μπουλντόζες στον χώρο του εγκλήματος.
Δείτε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και ακούστε ταυτόχρονα τι είπαν εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων και κάτοικοι, στην ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή Οικολογικές Ντρίπλες: (Ράδιο Κέρκυρα, 100,1 μονταρισμένα κλιπ στο βίντεο):



Πηγή: ΟικοΚέρκυρα