Έκλεισε πάλι το ΧΥΤΑ Μέσης

Αντιμέτωποι με το φάσμα των σκουπιδιών βρίσκεται πάλι η Κέρκυρα μετά την απόφαση του Συλλόγου και κατοίκων του Τεμπλονίου να κλείσουν πάλι το ΧΥΤΑ από αργά χθες το βράδυ.

Ο Σύλλογος προχώρησε στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, ενώ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας προειδοποιεί ότι ακόμη αν κλείσει ο ΧΥΤΑ ακόμη και για δυο μόνον ημέρες θα υπάρξουν συνέπειες στην πόλη μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ακούμε καταρχήν την πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Μάγδα Παπανικολοπούλου, που επανέλαβε το πρωί στην ΕΡΑ πως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κακή - όπως τονίζουν - λειτουργία του ΧΥΤΑ και ζητούν να εξαιρεθεί η περιοχή τους από το γενικότερο σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Κουρής, μιλώντας επίσης στην ΕΡΑ, υποστήριξε ότι το κλείσιμο του ΧΥΤΑ θα έχει σοβαρές συνέπειες στην εικόνα της πόλης ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα οπότε αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Αναφέρθηκε δε στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργείται.

Πηγή: ΕΡΤ