Συναυλία διαμαρτυρίας στις 20-4-2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (20-4-2009) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ Χ.Υ.Τ.Α ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

Πριν περίπου ένα χρόνο, το κράτος προσπαθώντας να επιβάλλει με τη βία σε χιλιάδες κάτοικους της Λευκίμμης, την δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου Χ.Υ.Τ.Α, δολοφόνησε την Μαρία Κουλούρη. Μία έγκυο μητέρα δύο παιδιών. Έστειλε απέναντι στους διαμαρτυρόμενους κάτοικους επτά διμοιρίες Μ.Α.Τ, αστυνομία, ασφάλεια και εισαγγελείς για να σταματήσουν με τη βία έναν αγώνα για την ζωή, έναν αγώνα για την υγεία και την αξιοπρέπεια αυτών και των παιδιών τους. Στην Λευκίμμη, το κράτος και οι πολιτικοί του (διαφορετικών παρατάξεων ανά εποχές), υποχείρια του οικονομικού συμφέροντος, δολοφονόντας την Μαρία, «γέννησαν» τον πρώτο μάρτυρα του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα, ενός κινήματος που όλο και μεγαλώνει.

Όλο αυτό το καιρό, οι Λευκιμμιώτες έδειξαν την αντίδρασή τους σε αυτό το έργο έκτρωμα, με πορείες σε Κέρκυρα και Αθήνα, καθιστικές διαμαρτυρίες, καταλήψεις και άλλες πράξεις ειρηνικής διαμαρτυρίας αλλά πάντα είχαν απέναντί τους την βία των Μ.Α.Τ και της Αστυνομίας. Πόλλοι εκβιάστηκαν και πολλοί κατηγορήθηκαν από ψεύτικες μαρτυρίες αστυνομικών για να σταματήσουν, αλλά κανείς δεν σταμάτησε. Γιατί αυτοί που αγωνίζονται ξέρουν οτί είναι ένας αγώνας για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, ξέρουν οτί αν φοβηθούν, αν σταματήσουν, «αύριο» θα δικαστούν και θα λογοδοτήσουν στα παιδιά τους για το έγκλημα που θα έχουν κάνει.

Για την επίτευξη του ίδιου στόχου, εμείς, οι νέοι Λευκιμμιώτες οργανώνουμε συναυλία διαμαρτυρίας κατά του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α και της φασιστικής κρατικής καταστολής στον περιφερειακό δρόμο Λευκίμμης (είσοδος παράνομου Χ.Υ.Τ.Α), στις 20-4-2009 και ώρα 7:00 μ.μ. Θα παίξουν οι “PHASE REVERSE” μία rock-metal-stoner μπάντα από την Αθήνα και την συναυλία θα ανοίξουν οι Λευκιμμιώτες DISFIMISI. Η προσέλευση του κόσμου είναι καθοριστική, η συσπείρωση και η ενεργοποίηση απαραίτητη.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α