ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Δήμαρχοι προς Νομάρχη: Εκδώστε άδεια λειτουργίας για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Να εκδώσει άδεια λειτουργίας στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης ζήτησαν χθες από το Νομάρχη τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σε συνάντησή τους χθες στη Νομαρχία, δεσμεύτηκαν δια μέσω του προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας Σωτήρη Μικάλεφ ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο Τεμπλόνι και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος αλλά και το σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, με χρήση μόνο για τα απορρίμματα των δήλων Λευκιμμαίων, Κορισσίων και Μελιτειέων.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Πουλημένος αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του με τις οποίες είχε θέσει ως προϋπόθεση την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ στην προσφυγή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, είπε ότι μετά και τη αναβολή από το Δικαστήριο δεν έχει τη νομική δυνατότητα να περιμένει και είναι υποχρεωμένος, αν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας λειτουργίας.

Πηγή: ΕΡΤ