Για τη Λευκίμμη χρησιμοποιήθηκαν 1.698 αστυνομικοί και το δημόσιο πλήρωσε 1.360.000 συν μερικά ευρώ που δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμα!....

Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και υπογράφει ο Υφυπουργός Παν. Χηνοφώτης, στη Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Γκερέκου, κατά το χρονικό διάστημα 8-1-2008 έως 17-12-2008, για τη λήψη μέτρων τάξεως στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας μετακινήθηκαν συνολικά 1.698 αστυνομικοί (Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξεως και Μέτρων Τάξης Αττικής και Θεσσαλονίκης και Διμοιρίες Υποστήριξης).
Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για τις ανωτέρω μετακινήσεις, το συνολικό ποσό για τη στέγαση, σίτιση και κάλυψη οδοιπορικών εξόδων του μετακινηθέντος προσωπικού ανήλθε στα 1.360.000 ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι το ποσό δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί ακριβώς, δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκκαθάριση των υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων του προσωπικού.
Τέλος στην ίδια απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σημειώνεται σχετικά με την παραμονή των ενισχυτικών δυνάμεων, ότι «η απόσυρσή των εν λόγω δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις συντρέχουσες καταστάσεις».

Πηγή: Κερκυραϊκή χώρα