O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Σε λίγες μέρες τις 9 Γενάρη η Λευκίμμη θα κλείσει έναν χρόνο από την ημέρα που οι «ανώτατοι άρχοντες» του τόπου και η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία από κοινού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους και να αρχίσουν την κατασκευή της χωματερής στη θέση Μεσοράχια.

Από την πρώτη κιόλας μέρα ο Λευκιμμιώτικος λαός, γέροι άνδρες γυναίκες παιδιά, αντιστάθηκε ηρωικά παρόλο που ήρθε αντιμέτωπος με τους ένστολους δολοφόνους του ελληνικού κράτους (μία μητέρα νεκρή, πολλές συλλήψεις, χημικά, πλαστικές σφαίρες κ.α.) και παρόλο το άνισο της μάχης, συνέχισε να αγωνίζεται με το ηθικό ανεβασμένο.

Δίδαξε άλλα κινήματα και αυτή την στιγμή έχει γίνει ορόσημο για όλες τις τοπικές κοινωνίες που παλεύουν να σώσουν τον τόπο, την υγεία και το περιβάλλον τους από τους ψευτοΧΥΤΑ που το ελληνικό κράτος θέλει να κατασκευάσει σε όλη την επικράτεια και την ψευδαίσθηση που έχει ότι έτσι θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και έτσι θα σταματήσει να καταστρέφει το περιβάλλον και να δολοφονεί τον πλανήτη, αφού ουσιαστικά δεν ασχολείται με την λύση του προβλήματος που βασική προϋπόθεση είναι η ανακύκλωση.

Οι Λευκιμμιώτες δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έτσι ώστε να μην αδειοδοτηθεί ο «ΧΥΤΑ»-χωματερή και αν αυτό ακόμη γίνει, δεν θα αφήσουμε ποτέ να λειτουργήσει.

Καλούμε όλες τις τοπικές κοινωνίες να μην σταματήσουν τον αγώνα που δίνουν για την υγεία και την ζωή τους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λευκίμμης και να ενώσουμε όλοι μαζί τις γροθιές και τις φωνές μας ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του ελληνικού κράτους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΧΥΤΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.



Πανδής Γιάννης
Mέλος συντονιστικής επιτροπής αγώνα