Αλληλεγγύη από Κοζάνη-Πτολεμαΐδα

Ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία συντρόφων από Αθήνα για πανελλαδικό συντονισμό δράσεων Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης για το Σάββατο 6-12ου και εν όψη της δίκης την Τρίτη 9-12ου των 9 κατοίκων του Αγ. Δημητρίου Κοζάνης για την κατάληψη των ταινιόδρομων λιγνίτη και τέφρας της Δ.Ε.Η το καλοκαίρι, διοργανώνουμε στο Στέκι του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης εκδήλωση με προβολές βίντεο και συζήτηση.

Συνημμένα σας αποστέλνουμε
α) την σχετική αφίσα της εκδήλωσης,
β) φωτογραφία του πανό που αναρτήσαμε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
και γ) επιστολή του προέδρου της Δ.Ε.Η. προς το Νομάρχη Κοζάνης, την οποία νομίζουμε πως θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα.





Eπιστολή του προέδρου της Δ.Ε.Η. προς το Νομάρχη Κοζάνης

«Όχι» στον εκβιασμό Αθανασόπουλου!

Από πρωϊνό λόγο

Την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των μελών του Συμφώνου Συνεργασίας και Συνύπαρξης με τη ΔΕΗ φαίνεται πως συναντά η επιστολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Επιχείρησης Τάκη Αθανασόπουλου, ο οποίος θέτει ως απαραίτητους όρους την καταδίκη (από το Σύμφωνο) των ενεργειών των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, αλλά και τη…διασφάλιση πως δεν θα επαναληφθούν και στο μέλλον ανάλογες κινητοποιήσεις, για να αποφανθεί θετικά στην πρόταση του Συμφώνου για την απόσυρση των αγωγών, οι οποίες εκδικάζονται στις 9 Δεκεμβρίου!

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Λόγο» εκπρόσωποι τοπικών φορέων και μέλη του Συμφώνου στηλιτεύουν τον ύφος και το πνεύμα της επιστολής Αθανασόπουλου, η οποία, ουσιαστικά, συνιστά έναν «εκβιασμό» προς σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Στην επιστολή (την οποία ανέδειξε χθες ως μείζον θέμα ο «Πρωινός Λόγος») αναφέρεται ακριβώς πως

«δεν κρύβω ότι προσωπικά βλέπω θετικά την πρότασή σας. Όμως, προκειμένου να εισηγηθώ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ την ανάκληση της ήδη δηλωθείσας Πολιτικής Αγωγής και προκειμένου το Δ.Σ. να πεισθεί για την ορθότητα της εισήγησής μου, θα πρέπει να αναληφθεί η απαιτούμενη πρωτοβουλία, ώστε η Επιτροπή του Συμφώνου Συνεργασίας και Συνύπαρξης, της όποιας ηγείσθε, αφενός μεν να αναγνωρίσει το άτοπο των εν λόγω ενεργειών και αφετέρου να δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιου είδους κινητοποιήσεις σε βάρος της Επιχείρησης.

Πιστεύω ότι μια τέτοια προσέγγιση, που υπαγορεύεται από καθαρά κοινωνικά κριτήρια και χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί»!



Ραντεβού στους δρόμους της ανυπακοής,
Συντροφικά, συνέλευση αναρχικών-αντιεξουσιαστών σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα