Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ







Επεισόδια έγιναν χθες έξω από το κτήριο της Ασφάλειας στη Λ. Αλεξάνδρας στη Κέρκυρα, όταν μικροί μαθητές ηλικίας 15- 17 ετών διαδήλωναν, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 16 χρόνου που έγινε στην Αθηνά το Σάββατο το βραδύ.

Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα και έριχναν αντικείμενα στο προαύλιο της ασφάλειας, από τη ρήψη των αντικειμένων έσπασαν τζαμιά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα εντος του προαυλίου της Ασφάλειας.

Μέσα στο προαύλιο της ασφάλειας ήταν παρατεταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ που έκαναν ρήψη χημικών για να απωθήσουν τους μαθητές, χωρίς να καταφέρνουν το σκοπό τους, το μονό που κατάφερναν ήταν, όχι μονό να εξαγριώνουν τους μαθητές που διαδήλωναν, αλλά και τους περαστικούς που έβλεπαν απέναντι στους πιτσιρικάδες να στέκονται πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση (κράνη ασπίδες γκλοπ κτλπ.)

Είναι εικόνες που δεν τις έχουμε ξαναδεί στη Κέρκυρα ούτε και μπορεί κανείς σκεφτόμενος Κερκυραίος να τις <<χωνέψει>>

Τελικά ότι δεν κατάφεραν τις 2-3 προηγούμενες ώρες οι πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ με τα χημικά και τα καπνογόνα που έριξαν, να εκτονώσουν δηλ τους συγκεντρωμένους μαθητές, τα κατάφερε μια ομάδα αξιωματικών της ασφάλειας (Περιφερειακός Διευθυντής, Αστυνομικός Διευθυντής, κ.α. αξιωματικοί) σε μερικά λεπτά, με πολιτική περιβολή και με το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο, το διάλογο με τους μαθητές.

Η πρώτη ενέργεια που έγινε και έριξε τους τόνους ήταν όταν δόθηκε εντολή στους άντρες των ΜΑΤ να φύγουν από προαύλιο της ασφάλειας και να μπουν εντος του κτηρίου.
Ο διάλογος των ανωτάτων αξιωματικών με τους συγκεντρωμένους πιτσιρικάδες για μερικά λεπτά έφερε, καλυτέρα αποτελέσματα από αυτά που έφερε η επέμβαση των πάνοπλων ανδρών των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν καπνογόνα και χημικά.

Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη σημασία και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει στα αυτιά της ηγεσίας της Αστυνομίας.

Με αφορμή τη δολοφονία του 16 χρόνου στην Αθηνά αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες θα πρέπει η πολιτεία να μη περιοριστεί μονό, στη παραδειγματική τιμωρία ενός αστυνομικού που έκανε κακή χρήση του υπηρεσιακού του όπλου –αν αποδειχτεί ότι είναι ένοχος- αλλά να προβεί και σε άλλες γενναίες αλλαγές, όπως να επανεξετάσει τις περιπτώσεις που θα παρατάσσει τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες, αλλά και το υπάρχον καθεστώς οπλοφορίας των Αστυνομικών.

Αν ακούγεται σε κάποιους από εσάς αρκετά ακραίο αυτό που λέω, να σας θυμίσω τα ευεργετικά αποτελέσματα που έφερε ο αφοπλισμός των αξιωματικών του στρατού αμέσως μετά την 7χρονη δικτατορία των Συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

ΦΩΝΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ

Πηγή: ΚΑΝΑΛΙ 1 97,5 FM ΚΕΡΚΥΡΑ