Διαψεύεται ο διαψεύδων Δήμαρχος Λευκιμμαίων



Από τις 6 Οκτωβρίου είχαμε δημοσιεύσει το παρακάτω έγγραφο του Συνδέσμου Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.

Όμως φαίνεται ότι την ανάρτηση δεν την είχε δει ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων κ. Σ. Γατσούλης, ο οποίος χθες, διέψευσε την ύπαρξη του εγγράφου και της ανάρτησης αλλά και του σχετικού δημοσιεύματος της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία".

Για την ακρίβεια παραδέχθηκε ότι έγινε η συζήτηση περί αντικατάστασης των ΜΑΤ από σεκιούριτι, αλλά επιμένοντας δήλωσε ότι διαψεύδει «κατηγορηματικά» την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου.

Σήμερα δημοσιεύουμε ξανά το έγγραφο επειδή ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ


Υπενθυμίζουμε ότι το έγγραφο εστάλη στις 28 Αυγούστου προς την Αστυνομική Διεύθυνση της Κέρκυρας και αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Αυγούστου 2008 τέθηκε υπόψη των μελών του Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Κέρκυρας το υπ’ αριθμόν 1008/14/23/1-ρμ έγγραφο σας σε σχέση με τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων στο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Το ΔΣ μετά από διεξοδική και ευρύτατη συζήτηση θεωρεί ότι στα πλαίσια της συντεταγμένης Πολιτείας, την οποία εκφράζετε, είναι αναγκαία η εξασφάλιση της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης της κατασκευής, παράδοσης και λειτουργίας του έργου».


ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ


Τονίζουμε ιδιαίτερα:

1. Εγινε συνδρίαση των μελών του Συμβουλίου του Συνδέσμου.

2. Εγινε «διεξοδική και ευρύτατη συζήτηση» και

3. Κατέληξαν στο να πουν στην Ελληνική Αστυνομία ότι πρέπει να παραμείνει στο χώρο κατά το διάστημα «της ολοκλήρωσης της κατασκευής, της παράδοσης και λειτουργίας του έργου».

Αυτό σημαίνει ότι ο Σύνδεσμος έχει ζητήσει να παραμείνουν τα ΜΑΤ όχι μόνο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά και να διανυθεί το διάστημα παράδοσης» αλλά και «λειτουργίας» του έργου.

Για να λειτουργήσει όμως το έργο πρέπει να προηγηθούν η παραλαβή και φυσικά η δοκιμαστική λειτουργία του έργου.


Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ


Αυτό το έγγραφο διέψευσε και μάλιστα κατηγορηματικά χθες ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων. Παραθέτουμε όλο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο τηε επίμαχης ερώτησης. Εκτός αυτού παραθέτουμε και δήλωση ξεχωριστή στην οποία ο κ. Γατσούλης επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα είχε πει στη συνέντευξη του λίγα λεπτά πριν.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


ΔΗΜ: «Ως μέλος του Συνδέσμου Καθαριότητας γνωρίζετε ότι ο Σύνδεσμος έχει ζητήσει την παραμονή των ΜΑΤ και κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας;»Αυτό είναι ψευδέστατο. Ο Σύνδεσμος δεν έχει ζητήσει την παραμονή ΜΑΤ στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας. Είμαι μέλος του Συνδέσμου, το γνωρίζω πολύ καλά. Η θέση την οποία έχω εκφράσει και εγώ για πολλοστή φορά είναι ότι πρέπει να φύγουν τα ΜΑΤ, το έχω ζητήσει από τον Αστυνομικό Διευθυντή, το ζήτησα και από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους καλώ και σήμερα να φύγουν τα ΜΑΤ και πιστεύω ότι οι Λευκιμμιώτες, μέσα από δημοκρατικό διάλογο και νηφαλιότητα και με υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουν το θέμα της λειτουργίας αυτού του έργου. Δε νομίζω ότι είναι χρήσιμο ή απαραίτητο σήμερα, που το έργο έχει ολοκληρωθεί, δε νομίζω ότι πρέπει να παραβρίσκονται και να παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό το λέω κατηγορηματικά. Αυτό που μπορώ να σας ενημερώσω είναι ότι από, την πληροφορία που έχω από την αστυνομική διεύθυνση, μέρα σε μέρα, το θέλουν και οι ίδιοι, οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει. Απλώς περιμένουν την εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης».

ΕΡ:Λέτε λοιπόν ότι δεν υπάρχει έγγραφο του Συνδέσμου Καθαριότητας με την Αστυνομία βάση της οποίας η Αστυνομία σας προτείνει (στο Σύνδεσμο) να προσλάβετε εταιρεία σεκιούριτι. Υπάρχει αυτό;

Σ.Γ. Υπάρχει. Και το έχουμε κουβεντιάσει και είπαμε να φύγει η αστυνομία και θα το δούμε εμείς το θέμα του έργου. Δεν υπάρχει χαρτί, δεν υπάρχει απόφαση του Συνδέσμου. Μην το ξαναπείτε αυτό.

ΕΡ: Δεν υπάρχει δηλαδή έγγραφο του Συνδέσμου που να λέει να παραμείνει η Αστυνομία;

ΑΠ: Όχι, όχι. Και κακώς το αναδεικνύεται αυτό. Εάν υπάρχει έγγραφο να το βγάλετε.

ΔΗΜ: Να σας πω το έγγραφο; Σ.Γ. Πέστε το, πέστε το. Εάν υπάρχει έγγραφο του Προέδρου ή του Συνδέσμου; Πέστε το, πέστε το. Εσείς έχετε τα μέσα ενημέρωσης; Γιατί το δεν το βγάζετε αυτό;

ΔΗΜ: Το έχουμε βγάλει. Απλώς δε διαβάζετε.

Σ.Γ. Το έγγραφο του Συνδέσμου που λέει να μείνουν οι αστυνομικές δυνάμεις και κατά το στάδιο δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου;

ΔΗΜ: ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ!

Σ.Γ. Πού είναι το έγγραφο αυτό; Λοιπόν το διαψεύδω κατηγορηματικά. Εάν το έχετε αυτό το κείμενο, εάν το έχετε, βγάλτε το στη δημοσιότητα. Σεις έχετε τα ΜΜΕ, εμείς απλώς σας ακούμε, σας διαβάζουμε και εγώ θα πάρω τα μέτρα μου ως μέλος του Συνδέσμου.


ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΤΣΟΥΛΗ


Λίγο μετά ο κ. Γατσούλης σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο ίδιος έχει πει στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον πολιτευτή της ΝΔ κ. Σ. Γκίκα και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν εξυπηρεςτεί τίποτα η παρουσία τους εκεί από τώρα κιαι στο εξής πρέπει και οι κάτοικοι της περιοχής, οι κάτοικοι της Λευκίμμης, μέσα από ένα ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο, μαζί με τη δημοτική αρχή, να πάρουν τις όποιες αποφάσεις είναι συμφέρουσες για τον τόπο. Δεν εξυπηρετεί τίποτα η παρουσία της Αστυνομίας εκεί.

ΔΗΜ: Αυτό το έχετε κάνει προφορικά.

Σ.Γ.Και γραπτά θα το κυκλοφορήσω αύριο.


Πηγή: Κερκυραϊκή χώρα

Σχετικά άρθρα:
Η Αστυνομία θέλει να φύγει από τον ΧΥΤΑ - Ο Σύνδεσμος ζητά να παραμείνει μέχρι την λειτουργία του!!