ΚΑΛΕΣΜΑ

Η εικόνα της πραγματικότητας των τελευταίων ημερών περιγράφεται από λέξεις όπως δολοφονία, αστυνομοκρατία, ανισότητα, περιφρόνηση, διαπλοκή, συγκάλυψη, οργή, εξέγερση, αντίσταση, διεκδίκηση κλπ. Αυτές οι λέξεις και αυτή η πραγματικότητα είναι εδώ και πολύ καιρό μια καθημερινότητα για τους κατοίκους της Λευκίμμης, που μάχονται κατά της δημιουργίας του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α στην περιοχή τους. Όσοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν σ’αυτόν τον αγώνα είναι μάρτυρες τώρα μιας επανάληψης των γεγονότων και καταστάσεων σε ευρύτερη κλίμακα.

Οι Λευκιμμιώτες ακολουθώντας κάθε νόμιμη οδό για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να γνωστοποιήσουν την παρανομία και να ενημερώσουν πολίτες και φορείς, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αναλγησία της Πολιτείας, η οποία με κάθε κόστος προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου της. Οι απαντήσεις των αρμοδίων σε κάθε περίπτωση κάλυψαν όλο το φάσμα από την αδιαφορία μέχρι την καταστολή με ενδιάμεσους σταθμούς το ψέμα, την υποκρισία, την περιφρόνηση και την εξαπάτηση. Την παρούσα στιγμή το έργο έχει φτάσει στην ολοκλήρωσή του υπό την «αιγίδα» των Μονάδων Αποκατάσταση Τάξης και ο στόχος των κατοίκων επικεντρώνεται πια στην αποτροπή της αδειοδότησης και της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α.

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν το κρίσιμο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αγώνας των Λευκιμμιωτών, αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από όλα τα επίκαιρα γεγονότα τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία και επιτακτική η συμμετοχή του καθένα μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων. Η συμμετοχή αυτή οφείλει να είναι πέρα και έξω από κάθε μικροπρέπεια, εσωτερική διαμάχη, σύγχυση και δισταγμό, απέναντι όχι μόνο σ’ένα έργο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ποιότητά της, αλλά και στον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αυτό επιβάλλεται.

Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Είναι πλέον πιο προφανές από ποτέ ότι το μέλλον μας το υπογράφουμε οι ίδιοι.

Όλοι την Κυριακή 21/12/2008 και ώρα 11 π.μ., Χαλκοκονδύλη 24-26, 1ος όροφος για την παραπέρα μεθόδευση και πορεία του αγώνα μας.

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2008

ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΖΕΡΒΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΖΕΡΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
ΖΕΡΒΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΠΟΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΠΑΝΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ