Ο Σύνδεσμος ζητά άδεια δοκιμαστικής λειτουργίας



Αίτημα στο Νομάρχη για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Επιστολή στο Νομάρχη Κέρκυρας προκειμένου να του ζητήσει την αδειοδότηση για την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσοράχης, στη Λευκίμμη, αποφάσισε να αποστείλει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας.

ΚΕΡΚΥΡΑ – Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λευκιμμαίων, Σπύρου Γατσούλη, όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αλέκος Αυλωνίτης, υπό την προϋπόθεση ότι η άδεια θα αφορά μόνο τη δοκιμαστική λειτουργία και μόνο τα απορρίμματα της Λευκίμμης.

«Έχουμε πάρει και απόφαση από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, τη διαχείριση και την λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, να την αναλάβει ο δήμος Λευκιμμαίων, σε συνεργασία με τους άλλους δύο δήμους Μελιτειέων και Κορισσίων. Έτσι, ως διοίκηση αποδεχθήκαμε το αίτημα του δήμου Λευκιμμαίων, η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ να γίνει επί ένα 6μηνο όπως προβλέπει η σύμβαση και αποκλειστικά μόνο με τα απορρίμματα του δήμου Λευκιμμαίων και ταυτόχρονα θα ζητήσουμε και την άδεια διαθέσεως από τον νομάρχη ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αδειοδοτήσει τον ΧΥΤΑ μόνο όταν βγει η σχετική θετική απόφαση από το ΣτΕ», δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Περιμένει το αίτημα


Πάντως, ο Νομάρχης Στ. Πουλημένος ερωτηθείς χθες από την «κ.Ε» γνωστοποίησε ότι δεν έχει παραλάβει έως τώρα τέτοιο αίτημα από το Σύνδεσμο Καθαριότητας και, όταν το παραλάβει, θα το μελετήσει και θα απαντήσει σχετικά.

Στις 29/1 στο ΣτΕ

Η συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής των κατοίκων της Λευκίμμης κατά της νομιμότητας χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, έχει οριστεί για τις 29 Ιανουαρίου, ενώ το έργο είναι σχεδόν έτοιμο και απομένουν λεπτομέρειες μέχρι το σημείο όπου θα μπορέσει να ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία (αν και εφόσον αδειοδοτηθεί προς τούτο).

Για το Τεμπλόνι

Ο κ. Αυλωνίτης υποστήριξε, χθες, ότι ο Σύνδεσμος όσον αφορά το Τεμπλόνι, εμμένει στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει ήδη αποφασίσει ο οποίος, κατά το Δήμαρχο Εσπερίων, θα έχει υλοποιηθεί εντός του επόμενου έτους. Δήλωσε ότι τα έργα που έχουν προγραμματιστεί είναι είτε στο στάδιο δημοπράτησης ή στη συμβασιοποίησή τους, όπως η κατασκευή του τοιχίου η οποία θα ξεκινήσει όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν στον εργολάβο να εγκατασταθεί στο χώρο.

Πηγή: Καθημερινή Ενημέρωση 10-Δεκ-2008 Αρ.Φυλ. 2360