ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Κέρκυρας για τον Αλέξη

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργάκη με μπροστά το αντιεξουσιαστικό μπλοκ με πάνω από 100 άτομα και από πίσω το μπλοκ των αριστεριστών, λίγο μικρότερο. Κατευθυνθήκαμε προς το Λιστόν, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

"Όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας, τότε θα βγείτε απ'τα κλουβιά σας",
"SS, SS, μπάτσοι δικαστές",
"Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί",
"Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει" κ.α.

Σε όλη τη διαδρομή της πορείας γράφονταν συνθήματα σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα (16χρονος νεκρός, το κράτος δολοφονεί κλπ). Σε κάποιο σημείο μάλιστα προκλήθηκε και ένταση όταν μαγαζάτορας ζήτησε το λόγο γιατί λερώνουν τους τοίχους!
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σαρόκο, όπου έγινε επίθεση στο Αστυνομικό τμήμα με αυγά, πορτοκάλια και μπογιές. Ο διοικητής βγήκε να δει τι γίνεται, οπλισμένος με γκλομπ και κράνος αλλά γρήγορα ξαναμπήκε αφού δέχτηκε καταιγισμό αυγών...!

Η πορεία κατέληξε στο Ιστορικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε. Γενικά υπήρχε αρκετός κόσμος (για πορεία Κυριακάτικα στο μιλητό...) και πολύ καλός παλμός.Η φωτογραφία είναι από την είσοδο του ΑΤ βαμμένη. Είναι αρκετά θολή, αύριο με το φως της ημέρας θα βγει πιο καθαρή!