Η Νομαρχία «σφραγίζει» την παράνομη χωματερή του Δ. Λευκιμμαίων



Με εντολή Πουλημένου μετά την αντιπαράθεσή του με τον Αλ. Αυλωνίτη η Νομαρχία «σφραγίζει» την παράνομη χωματερή του Δ. Λευκιμμαίων

Εντολή ελέγχου και σφράγισης της (παράνομης) χωματερής που χρησιμοποιεί ο Δήμος Λευκιμμαίων δήλωσε ότι έδωσε χθες το πρωί (26 Νοεμβρίου 2008) στην αρμόδια υπηρεσία του ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος.


Η εντολή, κατά τον κ. Πουλημένο, δόθηκε μετά από τη δημόσια αντιπαράθεσή του με το μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλέκο Αυλωνίτη. Ο τελευταίος τον κατηγόρησε για μεροληπτική αντιμετώπιση του Συνδέσμου ως προς το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου σε σχέση με το δήμο Λευκιμμαίων που λειτουργεί μία εντελώς παράνομη χωματερή επί χρόνια χωρίς να έχει υποστεί καμία συνέπεια.

Και πειθαρχικές διαδικασίες κατά του Δ. Λευκιμμαίων
Ο νομάρχης δήλωσε ότι θα κινήσει και τις αντίστοιχες πειθαρχικές διαδικασίες κατά της δημοτικής αρχής της Λευκίμμης, αναφέροντας ότι την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή έχει ο κ. Αυλωνίτης ο οποίος έκανε την καταγγελία, καθώς μέχρι τώρα δεν είχε δώσει εντολή για σφράγιση αφού δεν υπήρξε καμία επίσημη καταγγελία.

Σε περίπτωση που η Νομαρχία προχωρήσει σε σφράγιση της χωματερής, ο δήμος Λευκιμμαίων θα υποχρεωθεί να βρει άλλο χώρο να εναποθέτει τα απορρίμματά του και, αυτή τη στιγμή, μόνος διαθέσιμος με άδεια λειτουργίας είναι ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Αναζητήσαμε τον Σπ. Γατσούλη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του Δήμου Λευκιμμαίων τόσο όσον αφορά το που θα εναποθέτει τα απορρίμματά του όσο και απέναντι στις βολές Αυλωνίτη κατά Πουλημένου για μεροληπτική μεταχείριση υπέρ της Λευκίμμης.

Μίλησε μόνο ο Αλ. Αυλωνίτης
Για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου τώρα, ο Αλέκος Αυλωνίτης ήταν και χθες ο μόνος εκ των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου που βγήκε δημοσίως για να δώσει τις θέσεις του φορέα όσον αφορά την επιβαρυντική έκθεση της επιτροπής ελέγχου. Επιτέθηκε κατά του Νομάρχη για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας υλοποιεί το σχέδιο αποκατάστασης που έχει εγκρίνει η και θα το έχει ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2009 που λήγει η προσωρινή αδειοδότηση.

Παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, ρίχνοντας τις ευθύνες στους προηγούμενους διαχειριστές του προβλήματος που δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες οι οποίες δεν ήταν δυνατόν να ανατραπούν μέσα στο χρονικό διάστημα που η νέα διοίκηση του φορέα έχει αναλάβει καθήκοντα.

Δεν κάναμε, θα κάνουμε!
Επί της ουσίας των παρατηρήσεων της Επιτροπής Ελέγχου, ο κ. Αυλωνίτης υποστήριξε ότι όσον αφορά το περιμετρικό τοιχίο θα εγκατασταθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος ο εργολάβος του έργου, όταν ξεπεραστεί ένα τυπικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ταφή των απορριμμάτων, τα οποία εδώ και μήνες έχουν σχηματίσει βουνό προκαλώντας τη μήνη των κατοίκων, θα μπορέσει να αρχίσει να γίνεται όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του τοιχίου.

Τα άλλα δύο από τα απαραίτητα έργα βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και θα γίνει σύντομα, κατά τον κ. Αυλωνίτη, η δημοπράτηση.

Γιάννης Ανδριώτης
Για την εφημερίδα Καθημερινή Ενημέρωση

Σχετικά άρθρα:
-Αντιπαράθεση Αυλωνίτη - Πουλημένου για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
-Κοκορομαχία Αυλωνίτη - Στ. Πουλημένου στο Corfu Channel