ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Διαχρονικά και επίκαιρα τα λόγια του Β. Διαμαντόπουλου το 1995

Πόσο διαχρονικά και πόσο επίκαιρα τα λόγια του αείμνηστου Βασίλη Διαμαντόπουλου που είχε πει στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος του Μ. Τριανταφυλλόπουλου το 1995 δύο ημέρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 1995, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις νεαρών και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ένα 13χρονο αγόρι από άνδρες των ΜΑΤ.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή της 19 Νοεμβρίου 1995 στην zougla.gr

Στην εκπομπή θα δείτε τον 13χρονο στο ακτινολογικό του «Ευαγγελισμού». Ποιος τον ξυλοκόπησε; Ένα γνώριμο σε όλους μας πρόσωπο. Ο Ιωάννης Σκόπας, διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων σήμερα, άνδρας των ΜΑΤ εκείνη την εποχή. Και σε όσους δεν λέει τίποτα το όνομα είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες πετούσε πέτρες σε ανήλικους μαθητές στην είσοδο του ΑΤ ΠΑτησίων.

Όμως, αντί ο κ. Σκόπας να απομακρυνθεί από το Σώμα της Αστυνομίας, ανεβαίνει στην ιεραρχία, προάγεται και σήμερα κατέχει ανώτερη θέση, ενώ αντίθετα τιμωρούνται όσοι τον είχαν καταγγείλλει.


Σχετικά άρθρα:
-Ο ψεύτης
-1995: Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν 13χρονο αγόρι
-Αστυνομικοί σε ρόλο νταή: βίος και πολιτεία του διοικητή ΑΤ Πατησίων