Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου - Νέες κινητοποιήσεις στη Λευκίμμη

Ξεκίνησε από τα ξημερώματα η αποκομιδή των απορριμμάτων μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων του Τεμπλονίου. Οι κάτοικοι της περιοχής που είχαν αποκλείσει το ΧΥΤΑ από την περασμένη Κυριακή θα παρευρεθούν σήμερα το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα μετά από αίτημα του συλλόγου.
Σύμφωνα με τη γραμματέα του συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου σήμερα το βράδυ θα ζητήσουν από το Σώμα την εξαίρεση του Τεμπλονίου από την χωροθέτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, τον περιφερειακό δρόμο της Λευκίμμης απέκλεισαν χθες για 12 ώρες κάτοικοι και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια. Κάτοικοι της περιοχής θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια όπου αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δύο συληφθέντες από τα επεισόδια στην Λευκίμμη τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης όπως αποφασίστηκε από την συντονιστική επιτροπή το Σάββατο θα κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ και την Κυριακή προσανατολίζονται στον αποκλεισμό του δρόμου προς Λευκίμμη στο ύψος του ποταμού της Μεσογγής.

Πηγή: ΕΡΤ