Στελεχώνεται ο Σύνδεσμος Καθαριότητας

Φωτογραφία από την συνεδρίαση

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Τη θέση του να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό, με βήματα προς την κατασκευή του 3ου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου επαναδιατύπωσε σήμερα 20 Νοεμβρίου το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Επίσης, σύμφωνα και με το πρόεδρο του Συνδέσμου Σωτ. Μικάλεφ, ανακοινώθηκε στα μέλη του Δ.Σ. η έγκριση 34 συμβάσεων έργου για να στελεχωθεί ο Σύνδεσμος με το ειδικό επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που χρειάζεται για τη διαχείριση των ΧΥΤΑ.
Επίσης, συζήτηση έγινε και για τα οικονομικά του συνδέσμου, όπου κρίθηκε αναγκαίο, οι Δήμοι να είναι συνεπείς στην καταβολή των ποσοστών τελών που απαιτούνται κάθε μήνα για την λειτουργία του Συνδέσμου.

Σημειώνεται οτι έχουν ήδη προκηρυχθεί τρεις (3) θέσεις μόνιμου προσωπικού, στις ειδικότητες μηχανολόγων μηχανικών, ή πολιτικών μηχανικών ή μηχανικών περιβάλλοντος, διοικητικών και τεχνολόγων αντιρρύπανσης.

“Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, οι προγραμματικές συμβάσεις της ΑΝΕΔΚ θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου και μετά, θα αναλάβει τη διαχείριση ο Σύνδεσμος. Γι’ αυτό ζητάμε την συνέπεια όλων των Δήμων σε ότι αφορά τα οικονομικά”.
Ακόμα, συζητήθηκε το θέμα της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών, για το οποίο ο Δήμος Κερκυραίων έχει συνάψει συνεργασία με ιδιωτική εταιρία η οποία συγκεντρώνει σε ειδικό κοντέινερ όλες τις ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση.
Οπως τόνισε ο κ. Μικάλεφ, τη μέθοδο αυτή, θα ακολουθήσει και ο Σύνδεσμος καθώς, θα προχωρήσει σε σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρία για την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε όλο το νησί, στους οποίους θα συλλέγονται όλες οι προς πέταγμα ηλεκτρικές συσκευές.

Κρίσιμο το 2009

Μετά από σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας σημείωσε ότι μέσα στο 2009 θα ξεκινήσει ουσιαστικά η υλοποίηση και ο προγραμματισμός που έχει κάνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου καθώς στον τελευταίο χρόνο με τα τόσα προβλήματα σε Λευκίμμη-Τεμπλόνι, προωθήθηκαν αποφάσεις και λύσεις που τα αποτελέσματά τους θα φανούν εντός του νέου έτους.
“Θα είναι αποτελεσματικότερη η κάθε επιλογή μας, ώστε να μην επαναληφθούν οι καλοκαιρινές εικόνες του 2007-08”.

Πηγή: Η Κέρκυρα Σήμερα

Σχετικά άρθρα:
Η ειρωνεία του Συνδέσμου Καθαριότητας