«Οι πολεμοχαρείς ιθαγενείς του Νότου»

Επειδή μερικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και παρουσίασαν τους Λευκιμμιώτες σαν τους «πολεμοχαρείς ιθαγενείς» της Νότιας Κέρκυρας που βάλθηκαν να ξεκάμουν το κράτος και τους προστάτες του εμείς για άλλη μια φορά θα αποδείξουμε την νομιμότητα του αγώνα μας και να θυμίσουμε ότι αγωνιζόμαστε για την ζωή μας γιατί περί αυτού πρόκειται.



Το βίντεο παρακάτω δείχνει, πως μια ειρηνική, καθιστική διαμαρτυρία έγινε η αιτία που πυροδότησε τα επακόλουθα που όλοι γνωρίζουμε.


Η συλληφθείσα 46χρονη φαίνεται να κάνει τίποτε το παραπάνω από καθιστική διαμαρτυρία και αμέσως μετά να συλλαμβάνεται.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο αστυνομικός που την συνέλαβε φάνηκε να μην κάνει την σύλληψη τυχαία. Επιλεκτική σύλληψη!!!

Προσέξτε πως ο αστυνομικός προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του συναδέλφου του τραβώντας τον από το χέρι την ώρα μάλιστα που ο άλλος αστυνομικός ασχολείται με άλλους διαδηλωτές και στην συνέχεια να του δείχνει την 46χρονη προκειμένου να την συλλάβουν!

Η όλη σκηνή μάλιστα διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου της που προσπάθησε να βοηθήσει την μητέρα του και απωθήθηκε βίαια από άλλους αστυνομικούς.

Τελικά, η 46χρονη οδηγήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Εισαγγελία όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος λόγω της προγραμματισμένης κινητοποίησης των δικηγόρων και της κατάληψης των δικαστηρίων.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι βαριά σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή κατ' εξακολούθηση.


Σχετικά άρθρα
Άκρως προκλητική η στάση της Αστυνομίας