Άκρως προκλητική η στάση της Αστυνομίας

Άκρως προκλητική η στάση της Αστυνομίας και άμεσα υπεύθυνη για τα αποτελέσματα των επεισοδίων της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2008. Αυτή ήταν η 7η κατά σειρά επίθεση των δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λευκίμμης.

Το κλίμα πυροδότησε η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή κ. Γιώτη να συλλάβει άτομο που λάμβανε μέρος στην ΚΑΘΗΣΤΙΚΗ διαμαρτυρία καθώς και ο αδέξιος τρόπος που χειρίστηκε την όλη υπόθεση.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης (γυναίκες επί το πλείστον) δεν είχαν μαζευτεί εκεί προκειμένου να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα μέσω μιας ΚΑΘΗΣΤΙΚΗΣ διαμαρτυρίας προκειμένου να δείξουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους.

Τις ειρηνικές τους διαθέσεις άλλωστε αποδεικνύουν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις πού όλες άρχιζαν ειρηνικά και τελείωναν ειρηνικά (Βλέπε Σε νέες κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της Λευκίμμης , Σε νέο αποκλεισμό του δρόμου προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Λευκίμμης ...).

Αυτά δήλωσε και σε συνέντευξη του ο κ. Πανδής μέλος της συντονιστικής επιτροπής στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι1 97,5 FM στην πρωινή εκπομπή του κυρίου Φ. Πουλή.

Μεταξύ άλλων κατάγγειλε απειλές από υφιστάμενους της ΕΛΑΣ που δέχεται ο ίδιος αλλά και πολλοί άλλοι επαγγελματίες της περιοχής.

Αξιοσημείωτη ήταν η καταγγελία για συγκεκριμένο αστυνομικό όπου:
..Πήγαινε σε σπίτια παιδιών και απειλούσε πιτσιρίκια 15-16 χρονών ότι αν δεν του δώσουν τις πανοπλίες του που έχασε «στον πόλεμο»….

…Ο ίδιος ο αστυνομικός καταγγέλλει ότι έχει χαθεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο του το πιστόλι του οι σφαίρες του….

… Πήγαινε από σπίτι σε σπίτι στα παιδάκια και τους έλεγε στις καφετέριες στα σπίτια ότι γνωρίζω ποιος είναι αυτός που μου τα πείρε και ότι αν δεν μου τον δώσετε…

Τελειώνοντας ο κ. Πανδής δήλωσε ότι θα καταγγείλουν τις αυθαίρετες πράξεις της Αστυνομίας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Πανδή που έδωσε στον δημοσιογράφο Φ. Πουλή στο Κανάλι1 97,5 FM.