Εμπόλεμη Ζώνη για άλλη μια φορά η Λευκίμμη

Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έξω από το εργοτάξιο του ΧΥΤΑ στην περιοχή Μεσοράχια της Λευκίμμης. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο που οδηγεί στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. - Χωματερή. Περίπου στις 14:00, κατέφτασε μια κλούβα της Αστυνομίας με την 2η βάρδια των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι καθήμενοι στον δρόμο προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο τους στο χώρο. Σύντομα τα ΜΑΤ άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους πολίτες, προσπαθώντας να σπάσουν τον κλοιό τους με την βία.

Οι ένστολοι άρπαξαν μια γυναίκα στο αυτοκίνητο τους, η οποία λόγω κλειστοφοβίας άρχισε να δυσφορεί. Μια συντοπίτισσα της προσφέρθηκε να πάρει την θέση της, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Σύντομα η δεύτερη ήρθε αντιμέτωπη με το πρόβλημα καρδιάς της και ημιλιπόθυμη, βρέθηκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου μέχρι να της δώσουν τα χάπια της και να συνέλθει.

Η 1η γυναίκα οδηγήθηκε στην ασφάλεια μετά από κάποια ώρα. Κατά συνέπεια οι αγανακτισμένοι κάτοικοι απάντησαν στην αυθαιρεσία και τα χημικά των ΜΑΤ με λιθοβολισμούς ενώ ένας ένστολος διώχτηκε από το πλήθος με αποτέλεσμα το αλεξίσφαιρο γιλέκο του να καταλήξει σκισμένο και οι μπότες του κρεμασμένες σε ένα στύλο της ΔΕΗ.

Τόσο ορισμένοι κάτοικοι όσο και ένας ένστολος τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ένα περιπολικό βρέθηκε καμένο χωρίς να έχουν εξιχνιαστεί πλήρως τα αίτια.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο ConrfuNews



Πηγή:
ConrfuNews