ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Η ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΧΙ ΧΥΤΑ- ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΤΕΜΠΛΟΝΙ


Η φθινοπωρινή εκστρατεία προπαγάνδας του τοπικού μπλοκ εξουσίας και των φερέφωνων του (πολιτικών-δημοσιογραφικών) υπέρ των ΧΥΤΑ-χωματερών έχει εισέλθει στην τελική φάση της, που είναι και η πλέον λυσσασμένη και απελπισμένη. Από τηλεοπτικά δελτία και παράθυρα εκτοξεύουν καθημερινά τόνους προπαγανδιστικών σκουπιδιών, χωρίς ντροπή, με στόχους:

α) να συσκοτίσουν την αλήθεια, να παραπληροφορήσουν τον Κερκυραϊκό λαό και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και τις δίκαιες διεκδικήσεις του στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δηλ. της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Κυρίως όμως, θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων των κόκκινων ζωνών, δηλ. του Τεμπλονιού και της Λευκίμμης.

β) οι ηγέτες του τοπικού μπλοκ εξουσίας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους έχουν σαν δεύτερο στόχο να υπηρετήσουν και να επιβάλουν την βούληση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, δηλ. του τοπικού (και ευρύτερου) οικονομικού και πολιτικού συστήματος που εξουσιάζει το νησί και θεωρεί-εκτός από ζήτημα συμφέροντος- και «ζήτημα τιμής» να επιβληθεί στο κοινωνικό σύνολο. Να επιβληθεί με τα ΜΑΤ, με τις συλλήψεις, με τις δίκες, με την φτηνή προπαγάνδα.

Ο πρόεδρος του ψευτο-Συνδέσμου Καθαριότητας κ. Μικάλεφ, επικεφαλής της ολομέλειας των ΜΑΤατζήδων Δημάρχων και οι υπόλοιποι της παρέας (Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι και κάποιοι δημοσιογράφοι) ανακαλύπτουν- ως νέοι Χριστόφοροι Κολόμβοι-κάποιους ΧΥΤΑ που «λειτουργούν τόσο άψογα» ώστε «αποτελούν το μέλλον μας για τα επόμενα 150 χρόνια»!! Αυτά λέγονται στις τηλεοράσεις από τους «υπεύθυνους» παντογνώστες «αναλυτές». Το θέαμα τους είναι κωμικοτραγικό και επιβεβαιώνει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω της αυταρχικής-αντικοινωνικής εξουσιαστικής αντίληψης τους αλλά και της αλαζονείας τους. Όμως, ο κυριότερος λόγος που βρίσκονται και θα παραμείνουν σε αδιέξοδο είναι η ακαταπόνητη αγωνιστική ορμή των κατοίκων Τεμπλονιού και Λευκίμμης, τους αγώνες των οποίων χαιρετίζουμε για μία ακόμα φορά.

Επαναλαμβάνουμε- συνοπτικά- τα αυτονόητα:

1. Δεν υπάρχουν καλοί και αθώοι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ. Είναι περιβαλλοντικά αρνητικές και τεχνικά ξεπερασμένες μορφές διαχείρισης αποβλήτων. Ακόμα και η κείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους τοποθετεί σε αυτή την θέση. Επιπλέον, αποτελεί θράσος για τους κκ. Δημάρχους- δημοσιογράφους να μας επιδεικνύουν εικόνες κάποιου ΧΥΤΑ της Βόρειας Ελλάδας όταν ο δικός μας ΧΥΤΑ που ανήκει στην δική τους αρμοδιότητα βρίσκεται στα χάλια που- με δική τους ευθύνη- βρίσκεται.

2. Ο περιφερειακός σχεδιασμός των ΧΥΤΑ, τον οποίο υπερασπίζονται λυσσασμένα είναι λανθασμένος, αντικοινωνικός, ανενεργός, είναι νεκρός. Η σπατάλη δημοσίου χρήματος για ψευτοβελτιώσεις αποτελεί όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και περίεργη ενέργεια.

3. Μοναδική διέξοδος είναι: η έναρξη ΤΩΡΑ των ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ διαδικασιών, που θα οδηγήσει ταχύτατα στην ολοκληρωμένη διαχείριση και στην κατασκευή ΜΟΝΑΔΑΣ, δηλ. μιας και μοναδικής (υπερσύγχρονης τεχνολογικά) εγκατάστασης για όλο τον νομό.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.


Κέρκυρα-8-11-08
ΕΝΑΚ-ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)