Σε αποκλεισμό οι ΧΥΤΑ Τεμπολονίου και Λευκίμμης

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου προχώρησαν τα μεσάνυχτα τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.
Οι κάτοικοι του Τεμπλονίου δηλώνουν ότι θα κρατήσουν κλειστό το ΧΥΤΑ έως την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.

Το δρόμο που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα απέκλεισαν συμβολικά και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Δημάρχου Λευκιμμαίων να κλείσει τη χωματερή.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, η γραμματέας του συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου, επανέλαβε το αίτημα για εξαίρεση του Τεμπλονίου από τη χωροθέτηση οχλουσών χρήσεων, υποστηρίζοντας ότι τα σκουπίδια που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ Μέσης, δε θάβονται πλέον με αποτέλεσμα να η κατάσταση να είναι αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων.

Όσον αφορά στη Λευκίμμη, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννη Βλάχο δήλωσε ότι ο δήμαρχος έκλεισε την χωματερή πριν από 5 μέρες χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς καμιά αιτιολογία. Αντιδρώντας στην απόφαση αυτοί κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν τα σκουπίδια με δικά τους μέσα και τα έριξαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου. Ένας από τους κατοίκους συνελήφθη σήμερα το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας και οδηγείται αυτήν την ώρα στον Εισαγγελέα

Τη χωματερή έκλεισε κάτοικος της περιοχής, η κτηνοτροφική μονάδα του οποίου βρίσκεται δίπλα στο χώρο και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της απαντάει ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης ο οποίος επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη ενέργεια της συντονιστικής να πετάξει τα απορρίμματα έξω από το δημαρχείο, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα και αύριο οι υπηρεσίες του Δήμου και να μη πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΕΡΤ