ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008

Νομάρχης για την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς

Λόγοι διασφάλισης της δημόσιας υγείας επέβαλαν πέρσι τη χορήγηση προσωρινής εξάμηνης άδειας λειτουργίας στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, υποστήριξε ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση αυτή ως μη σύννομη.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο Νομάρχης τόνισε πως η απόφαση αυτή ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εκτονωθεί η πίεση που υπήρχε την περίοδο εκείνη με τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ από τους κατοίκους και τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους της Κέρκυρας. Πάντως, επανέλαβε ότι η τότε απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τη νεώτερη άδεια λειτουργίας που έχει χορηγηθεί μέχρι το τέλος του 2009, για την οποία επίσης έχουν καταθέσει προσφυγή τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου.

Εν τω μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν και αποκλεισμό της εθνικής οδού. Τα μέλη της υποστηρίζουν πως ενδεχόμενη νέα απόφαση του ΣτΕ κατά της δεύτερης απόφασης του νομάρχη, θα σημάνει ουσιαστικά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και θα ανοίξει το δρόμο για την εναπόθεση των απορριμμάτων του νομού στα Μεσοράχια.

Ο Νομάρχης, πάντως, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποστηρίζοντας πως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι μέχρι το τέλος του 2009 εξασφαλισμένη και πως υπάρχει δέσμευση της Περιφέρειας και του Συνδέσμου ότι στη Λευμίμμη θα οδηγούνται αποκλειστικά τα απορρίμματα των τριών δήμων του νοτίου συγκροτήματος.

Πηγή: ΕΡΤ