ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

Σήμερα στις 13/09/2008 οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στους Δήμους Ελληνικού Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκιμμαίων Κέρκυρας, συναντήθηκαν για κοινή συνέντευξη τύπου, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Ιωαννίνων. Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγιναν οι ακόλουθες διαπιστώσεις και πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

α. Διαπιστώσεις
Κοινή διαπίστωση των επιτροπών είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις ενώ υπάρχει η διάθεση-επιθυμία των τοπικών κοινωνιών για την επίλυση του προβλήματος η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας Ηπείρου Πανοζάχου και Ιονίων Νήσων Σ. Βόσδου αγνοώντας τη βούληση των κατοίκων, επιμένει στη χωροθέτηση και κατασκευή των ΧΥΤΑ με πολιτικά και μόνο κριτήρια.
β. Αποφάσεις
1. Κυρίαρχος στόχος του αγώνα είναι η ελλειμματική και άκρως επικίνδυνη διαχείριση στερεών αποβλήτων στη χώρα μας, άμεσα να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των αποβλήτων (όχι μόνο των οικιακών) ώστε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.
2. Οι ενέργειες και οι δράσεις να αποσκοπούν στη διεύρηνση της Επιτροπής Αγώνα σε πανελλήνιο δίκτυο, στη συγκέντρωση και οργάνωση όλων των στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σε βάση δεδομένων, στη δημιουργία παρεμβάσεων προς την κεντρική εξουσία και την Ε.Ε. και στη δρομολόγηση νομικών ενεργειών και αγωνιστικών δράσεων για την επίτευξη του στόχου.

Η Επιτροπή Αγώνα στην οποία θα εκπροσωπούνται αυτοβούλως όλα τα τοπικά κινήματα κατά των ΧΥΤΑ, θα συνεδριάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, στις έδρες των Νομών εντός των διοικητικών ορίων των οποίων χωροθετούνται οι ΧΥΤΑ, και θα συντονίζει τον Αγώνα, για υλοποίηση όλων των ενεργειών και δράσεων, που αποσκοπούν στην επίτευξη του βασικού στόχου και επιδιώξεων.

Κοινή Επιτροπή Αγώνα


Πατήστε για μεγέθυνση
Σχετικά άρθρα:
Ελληνικό - Λευκίμη - Καρβουνάρι. Μέτωπο κατά των ΧΥΤΑ χωρίς συναίνεση
Συνάντηση Επιτροπών Αγώνα Λευκίμμης, Καρβουναρίου, Ελληνικού Ιωαννίνων στα Σύβοτα‏