Συνάντηση Επιτροπών Αγώνα Λευκίμμης, Καρβουναρίου, Ελληνικού Ιωαννίνων στα Σύβοτα‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008 οι επιτροπές αγώνα κατά της χωροθέτησης των ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, στο Καρβουνάρι και στο Ελληνικό Ιωαννίνων συναντήθηκαν στα Σύβοτα Θεσπρωτίας με θέμα τον κοινό συντονισμό του αγώνα προκειμένου να αποτρέψουν την κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ που αυταρχικά και παράνομα χωροθετήθηκαν στις περιοχές τους.

Πατήστε για μεγέθυνση
Φωτογραφία από την συνάντηση στα Σύβοτα


Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων διαπιστώθηκαν τα εξής:

  1. Η διαχείριση των απορριμμάτων κρίνεται αναγκαία και η μέθοδος διαχείρισης πρέπει να συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  2. Η χωροθέτηση και κατασκευή των ΧΥΤΑ θα πρέπει να γίνεται με κοινωνική συναίνεση και σε χώρους που να μην θίγεται ο άνθρωπος και το περιβάλλον.

  3. Κοινή διαπίστωση των επιτροπών είναι ότι και στις τρεις περιπτώσεις ενώ υπάρχει η διάθεση-επιθυμία τοπικών κοινωνιών για την επίλυση του προβλήματος η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Πανοζάχου και Ιονίων Νήσων Σ. Βόσδου αγνοώντας τη βούληση των κατοίκων, επιμένει στη χωροθέτηση και κατασκευή των ΧΥΤΑ με πολιτικά και μόνο κριτήρια.

  4. Οι εκπρόσωποι των επιτροπών εξέλεξαν προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με σκοπό τη συσπείρωση και ενημέρωση των πολιτών και την ενημέρωση ανά την Ελλάδα όλων των δήμων και επιτροπών αγώνα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Η προσωρινή συντονιστική Επιτροπή επιδιώκοντας τη συσπείρωση και συμπαράταξη για την επίτευξη των στόχων μας αποφάσισε την από κοινού συνέντευξη τύπου, αρχής γινομένης από τα Γιάννενα την 13η Σεπτεμβρίου 2008 ημέρα Σάββατο και ώρα 13.00 στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Ιωαννίνων.


Για τις Επιτροπές αγώνα

Λευκίμμης: Πανδής Γιάννης τηλ. 6978890070
Καρβουναρίου: Σπύρου Γιώργος τηλ. 6942401521
Ελληνικού Ιωαννίνων: Χήτας Βασίλειος (Δήμαρχος Κατσανοχωρίων) τηλ. 6977033193