Επαληθεύονται οι φόβοι των Λευκιμμιωτών

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κέρκυρας και πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας , κ. Σωτήρης Μικάλεφ, ανέφερε τα εξής:

«Στη συνέχεια λοιπόν ολοκληρώθηκε το 2006 επί Γενικής Γραμματείας του κ. Βόσδου που προβλέπει τα εξής: ΧΥΤΑ στη Νότια Κέρκυρα, ΧΥΤΑ στη Μέση Κέρκυρα στο Τεμπλόνι, τη διάθεση των απορριμμάτων σε σταθμούς μεταφόρτωσης στους Παξούς και στο Βορρά καθώς επίσης και μικρές ΧΥΤΑ στα τρία νησιά Αντίπαξοι και στα δύο νησιά στα Διαπόντια».

Σύμφωνα με αυτά, ότι δηλαδή θα έχουμε σταθμό μεταφόρτωσης στο βορρά αλλά και στους Παξούς, οι Παξοί θα πρέπει να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους από τον σταθμό μεταφόρτωσης σε κάποιον ΧΥΤΑ. Να τα μεταφέρουν στον «ΧΥΤΑ» Τεμπλονίου είναι λίγο αμφίβολο λόγω απόστασης. Εξάλλου ο κ. Μικάλεφ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος «ΧΥΤΑ» έχει κορεστεί και δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει περισσότερο από 2 ή 3 μήνες ακόμη:

««Ο χώρος του Τεμπλονίου έχει κορεστεί. Ζήτημα λοιπόν αν έχει τη δυνατότητα να μας εξυπηρετήσει για 2 ή 3 μήνες.»

Οπότε τι απομένει; Ο «ΧΥΤΑ» της Λευκίμμης!! Νομίζετε ότι επέλεξαν τυχαία την τοποθεσία αυτή η οποία βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι της Λευκίμμης;

Νομίζετε ότι ο «ΧΥΤΑ» Τεμπλονίου θα μπορέσει, έστω και με τα «μπαλώματα» που διαλαλούν ότι θα κατασκευάσουν, να εξυπηρετεί και τα σκουπίδια του βορρά; Προφανώς όχι. Οπότε τι απομένει; Να εναποθέσουν τα σκουπίδια και άλλων δήμων στον «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης.

Συμπέρασμα: το παραμύθι ότι ο «ΧΥΤΑ» της Λευκίμμης θα είναι μόνο για 3 δήμους ΔΕΝ πουλάει.

Σχετικά άρθρα: Μικάλεφ: Σε λίγους μήνες η Κέρκυρα δε θα ξέρει που να ρίξει τα σκουπίδια της