Tα ΜΑΤ έδειραν τον διοικητή τους


16 Ιουνίου 2008, 22:38
των Δημήτρη Πώποτα, Άριας Καλύβα


Άγρια επεισόδια στην Λευκίμμη της Κέρκυρας και τραγελαφικές καταστάσεις για την Ελληνική Αστυνομία σημειώθηκαν το μεσημέρι, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η συγκεκριμένη «ιστορία» θέλει ιδιαίτερη προσοχή… Πάνοπλη άνδρες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τους εξαγριωμένους κατοίκους της περιοχής με αφορμή την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί «χτύπαγαν» με ιδιαίτερο …ζήλο και χωρίς φυσικά σχέδιο με αποτέλεσμα να ξυλοφορτώσουν άγρια και τον αστυνομικό υποδιευθυντή του νησιού. Φαντάζει απίστευτο, αλλά ο αξιωματικός που πήγε στο σημείο για να συντονίζει τις ενέργειες των ΜΑΤ έφαγε ξύλο γιατί οι υφιστάμενοι του δεν τον αναγνώρισαν καθώς φορούσε πολιτικά. Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης προχώρησαν σε νέο γύρο δυναμικών αντιδράσεων με αφορμή την καταπάτηση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, καλλιεργήσιμων εκτάσεων δίπλα στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ από εργάτες των εγκαταστάσεων. Οι Λευκιμμιώτες προσπάθησαν να εισβάλουν στο εργοτάξιο, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που αντέδρασαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια μέσα σε λίγα λεπτά πήραν μεγάλες διαστάσεις και μάχες σώμα με σώμα σημειώνονταν στα χωράφια της περιοχής.

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που οι άνδρες των ΜΑΤ σε μια απεγνωσμένοι προσπάθεια να επιβάλλουν την τάξη έδερναν όποιων έβρισκαν μπροστά τους. Ο υποδιευθυντής – που είχε την ατυχία να πάει στην περιοχή με πολιτικά ρούχα και όχι με τη στολή – κάποια στιγμή «συναντήθηκε» με τους υφισταμένους του. Μέσα στο γενικό «χαμό» και χωρίς να τον αναγνωρίσουν οι ΜΑΤατζήδες άρχισαν να των χτυπούν και μέχρι να τους εξηγήσει έφαγε αρκετές… Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και τρείς ακόμη άνδρες των ΜΑ, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής…Αξίζει να τονισθεί πως πριν από δεκαπέντε ημέρες σε ανάλογες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λευκίμμης έχασε τη ζωή της μια 43χρονη γυναίκα όταν παρασύρθηκε από μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, τον οποίο κυνηγούσαν οι αστυνομικοί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα