Επιστολή στο CorfuChannel για τη διαστρέβλωση της αλήθειας στο θέμα του ΧΥΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι, Μάμαλε και Ζηνιάτη

Με αφορμή την επανάληψη από το σταθμό σας τμήματος προεκλογικής τηλεοπτικής αντιπαράθεσης των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Λευκιμμαίων, αλλά και τα εκ μέρους σας επιπρόσθετα σχόλια, σας παραθέτουμε και τα δικά μας:

Η αντιπαράθεση των πολιτικών απόψεων οφείλει να γίνεται στον παρόντα χρόνο με απαραίτητη τη συμμετοχή πολιτικών. Έτσι εξασφαλίζεται ένας πλήρης και γόνιμος διάλογος, που πρέπει να προσφέρεται στον πολίτη ως αντικειμενική ενημέρωση. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο ο αξιόπιστος δημοσιογράφος, όταν του προκύπτει κάποιο θέμα, καλεί τους πολιτικούς σε «στρογγυλό τραπέζι», ώστε να αναδειχτούν όλες οι θέσεις, οι απόψεις, αλλά και οι οπτικές γωνίες τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος.

Σεις όμως πράξατε εντελώς αντίθετα για το θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης , που καθώς φαίνεται σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα! Επιλέξατε να παραθέσετε «φωτογραφικά» το παρελθόν, γεγονός, που δεν βοηθάει στην παρουσίαση της τρέχουσας πραγματικότητας. Αναλάβατε μάλιστα, απόντων των πολιτικών, το ρόλο του κριτή και παράλληλα του διαμορφωτή της «σωστής»(!) πολιτικής άποψης. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, αγιάσατε, αλλά και δαιμονοποιήσατε ανθρώπους!

Σε ό,τι μας αφορά : Διαστρεβλώσατε και εν τέλει κακοποιήσατε τη πολιτική μας θέση, αφού - στη λογική του «μαύρου – άσπρου»- μας κατατάξατε στη θέση Γατσούλη – Κουλούρη - Γαρδικιώτη υπέρ της κατασκευής ΧΥΤΑ. Κυριολεκτικά κατάπιατε και προσπεράσετε την καταγεγραμμένη στο βίντεο αναφορά μας περί «βιασμού της Λευκίμμης»! Προσπεράσετε επίσης, την (προφητική) αναφορά μας ότι: αν κατασκευαστεί (από την Πολιτεία εννοείται(!) και χωρίς τη δική μας συναίνεση!) ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, ενώ υπάρχει ακόμη δικαστική εκκρεμότητα, θα υπάρξει πρόβλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία. Κυρίως όμως αποσιωπήσατε τη βασική μας θέση, η οποία ήταν σε άλλη διάσταση και επομένως εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες δυο. Την επαναλαμβάνουμε: Ναι στην ενιαία για όλο το νομό διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, σχεδόν όλοι ευαγγελίζονται αυτή τη θέση -πρόωρη και ανέφικτη τότε, για πολλούς -. Λέγεται πια ολοκληρωμένη διαχείριση! Οι αρμόδιοι ας την δρομολογήσουν έμπρακτα και άμεσα.

Κύριοι, στη Λευκίμμη μπορούμε να αλληλοενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας χωρίς την αυτόκλητη δική σας τηλεοπτική βοήθεια, ιδιαίτερα όταν αυτή φιμώνει τις σημερινές πολιτικές απόψεις. Αυτή η φίμωση - διαστρέβλωση εύλογα υποκρύπτει ενδεχόμενες προθέσεις και σκοπιμότητες.

Για μας φαντάζει ύποπτη αυτή σας η επιλογή, αφού προσέφερε δεκανίκι τόσο στην ενίσχυση συγκεκριμένης άποψης , όσο και στους υποστηρικτές της. Τέτοια δεκανίκια (διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμαρχου για τη κατασκευή ΧΥΤΑ) δεν βρέθηκαν στη Λευκίμμη. Γι αυτό το λόγο, ως φαίνεται, αναζητήθηκαν και βρέθηκαν αλλού!

Λευκίμμη 11 / 6 / 2008
Νίκος Γκούσης
Για τη Δημοτική Παράταξη
Λευκίμμη Νέα


Πηγή: CorfuNews