Είμαι και εγώ παιδί της Λευκίμμης

Είμαι και εγώ παιδί της Λευκίμμης και παιδί αντιστασιακού , και για αυτή την προσφορά της οικογένειας μου , έχω το δικαίωμα να μιλώ.

Τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας ζούμε μια απίστευτη βαρβαρότητα , από ποιου: από εκείνους για τους οποίους οι δικοί μας άνθρωποι τα χρόνια της κατοχής έβαλαν τη ζωή τους περί κακού για να έχουν σήμερα το δικαίωμα να μας κυβερνάνε.

Αυτοί οι κύριοι που έστειλαν διμοιρίες ΜΑΤ θάπρεπε να ξέρουν ότι ο τόπος της Λευκίμμης είναι Ελεύθερος αφού κατοικείται από Ελευθέρους ανθρώπους που πείθονται και πείθουν με τη λογική και τη κατανόηση . Για αυτή την παλικαριά των ελευθέρων ανθρώπων η Λευκίμμη υπέφερε και υποφέρει.

Μια φορά βρέθηκα σε μια συγκέντρωση ενός πολιτευτή ο οποίος αράδιαζε τις παροχές που έκανε σ όλη την Κέρκυρα . Μετά το πέρας της συγκέντρωση του μίλησα και του είπα . Είμαι πολύ στενοχωρημένος μαζί σας , Από τα λεφτά που μοιράσατε στην Κέρκυρα το ένα τέταρτο τουλάχιστον ανήκει στη Λευκίμμη και εσείς το δώσατε αλλού , δώσατε χρήματα που έπρεπε να πάρει ο τόπος μας σαν πόλη που είναι . Η απάντηση με εξέπληξε . Δεν έχετε ανθρώπους στη Λευκίμμη.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική ανθρώπους έχουμε στη Λευκίμμη οσφιοκάμπτες και δούλους δεν έχουμε Έχουμε ελεύθερους είδος σπάνιο στη σημερινή εποχή.

Να γιατί η Λευκίμμη βρίσκεται πίσω σε όλες τις υποδομές της Κέρκυρας .Να γιατί δεν έγινε η αποχέτευση να γιατί δεν υπάρχει η εφορία στη Λευκίμμη παρά για να πληρώσεις πηγαίνεις μέσα στην Κέρκυρα για υποθέσεις σου και από την άλλη όταν είναι να πάρουν, υπάρχουν πέντε υποκαταστήματα τραπεζών , να γιατί. Στο φεριμπότ επιβάλλεται ειδικό καθεστώς διέλευσης παρανόμως και η συγκοινωνία με την πλαταριά διακόπηκε , να γιατί υπάρχει ακόμα σαν κύρια οδική αρτηρία ο παλιός καρόδρομος των Αγγλων και όταν συναντηθούν δύο οχήματα σταματά η συγκοινωνία . Να γιατί ο Ψευτοχυτά γίνεται στη Λευκίμμη Και να φανταστεί κανείς ότι η Λευκίμμη είναι η δεύτερη πόλης και όχι ένα χωριουδάκι όπως θέλουν και τους συμφέρει να το παρουσιάζουν .

Όσοι έστειλαν τα ΜΑΤ θάπρεπε να ξέρουν ότι η πράξη τους δεν ήταν μια απλή επιχείρηση καταστολής ορισμένων ταραξιών αλλά για το Λαό της Λευκίμμης είναι μία πράξη βαθύτατα αντιδημοκρατική που προσβάλλει τη προσφορά της και τον πολιτισμό της . Δεν είχαν ανάγκη οι Λευκιμιώτες τα ΜΑΤ για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τόσο σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον το δικό τους και του νησιού , αρκεί να τους έθεταν το πρόβλημα να ζητούσαν την καλώς εννοούμενη συμβολή τους και όχι αυθαίρετα και ερήμην τους να αποφασίζονται όποια έχουν αποφασισθεί και αυτοί στον τόπο τους να μην έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν και όταν μιλήσουν θα πρέπει να τους στείλουν τα ΜΑΤ .

Μια τέτοια αντιμετώπιση από την πολιτεία , ιδιαίτερα στο Λαό της Λευκίμμης , φανερώνει αυταρχική και φασιστική συμπεριφορά την οποία δεν μπορεί να ανεχθεί. Ηδη έχουμε θύματα και κρατούμενους .

Ο Θεός να δώσει φρόνηση στους κρατούντες ώστε να κατανοήσουν τι κάνουν και να αλλάξουν ταχτική . Πρέπει να καταλάβουν ότι όσο τους πιέζουν να δεχθούν μια κατάσταση στην οποία δεν συμμετέχουν για την από κοινού εξεύρεση μια λύσης η ανώμαλη αυτή κατάσταση θα συνεχισθεί χωρίς να ξέρει κανείς που θα οδηγήσει.

Α. Παγιάτης
( Παπαντάλες )