Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Εδώ και τρεις μήνες περίπου η περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα αστυνομοκρατείται. Η επίθεση των ΜΑΤ στις 29 Μαΐου προκάλεσε τον τραγικό θάνατο της Μ.Κουλούρη. Στις 16 Ιουνίου οι κάτοικοι βίωσαν για άλλη μια φορά την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής, ενώ οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Κάτοικοι της Λευκίμμης συλλαμβάνονται και σύρονται στα δικαστήρια με βαρύτατες κατηγορίες.

Κι όλα αυτά γιατί αγωνίζονται για να προασπίσουν τη ζωή τους αποτρέποντας τη δημιουργία «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» (ΧΥΤΑ) στην περιοχή τους χωρίς την τήρηση των απαραίτητων προδιαγραφών και προϋποθέσεων. Πόσοι γνωρίζουν ότι στις μελέτες έχει μετακινηθεί ο κεντρικός οικισμός της Λευκίμμης κατά 3,5 χλμ. Και ότι δε φαίνονται τα ποτάμια που βρίσκονται δίπλα; Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη γεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ (Μάιος 2008) είναι δεδομένη και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ξεπερνάει το «κόκκινο».

Στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται ο αγώνας των Λευκιμμιωτών έχει ιδιαίτερη σημασία η συμπαράσταση όλων μας. Γι' αυτό και στην Αθήνα συγκροτείται σήμερα Παρασκευή 20 Ιουνίου Επιτροπή Συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της Λευκίμμης.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων ενός χωριού που τολμά να λέει όχι στην κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει το φυσικό περιβάλλον στο βωμό των φτηνών «λύσεων» για τη διαχείριση των σκουπιδιών και του κέρδους. Συνένοχοι σε αυτή την καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική είναι και οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ανικανότητα και την αναξιοπιστία που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια για τη χάραξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Είναι συνένοχοι για τη βία και την τρομοκρατία. Η θέση της ΤΕΔΚ Κέρκυρας ότι η επίθεση των ΜΑΤ ήταν αποτέλεσμα «του αναγκαστικού χειρισμού από πλευράς της πολιτείας» αυτό αποδεικνύει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατοίκους της Λευκίμμης. Αυτά που συμβαίνουν αφορούν όλους μας! Είναι ένας κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα (Καρβουνάρη Θεσπρωτίας, Ικαρία Δυτική Αθήνα, Άσσηρος Θεσσαλονίκης, Χανιά κλπ) που αποδεικνύουν ότι η περίφημη πολιτική περιβάλλοντος είναι μια απάτη. Στην πραγματικότητα επιλέγονται διάφορες περιοχές της χώρας μας για να «φυτευτούν» χωματερές.

~ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 7 ΜΜ.

~ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.

~ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

~ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ

~ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Αθήνα, Παρασκευή 20-6-08
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6937266551 (Καββαδίας Γιώργος)