Θέλουν να δικάσουν αθώους και όχι τους πραγματικούς ενόχους

Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη για τις 26 Ιουνίου 2008,η οποία έχει να κάνει με τα θλιβερά γεγονότα της Λευκίμμης, στις 16 Ιουνίου 2008,στην περιοχή Μεσοράχια. Στις 10:30 πμ στις δικαστικές αίθουσες της Κέρκυρας παρουσιάστηκαν οι κατηγορούμενοι Ανδρονικόπουλος Αναστάσιος του Ελευθερίου και Σαμοίλης Συμεών του Σπυρίδωνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων από κοινού, οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία από κοινού, αντίσταση από κοινού.

Σας υπενθυμίζουμε το πώς έγιναν τα γεγονότα και το πώς καταλήξαμε στους δύο συλληφθέντες. Στις 16 Ιουνίου 2008 το πρωί οι κάτοικοι της Λευκίμμης πληροφορήθηκαν πως τα μηχανήματα του εργολάβου προβαίνουν σε διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί στη χωματερή «Χ.Υ.Τ.Α». Η διάνοιξη, τονίζουμε, ότι έγινε χωρίς κανένα πρόσχημα ,χωρίς να δοθούν στους κατοίκους οι απαραίτητες αποζημιώσεις και το σημαντικότερο χωρίς τη συναίνεση κανενός κατοίκου. Οι κάτοικοι που πληροφορήθηκαν τις συγκεκριμένες ενέργειες του εργολάβου πήγαν ειρηνικά να δούνε ι συμβαίνει στις περιουσίες τους.

Έτσι, κατά το μεσημέρι, έγινε ο πετροπόλεμος, που όλοι είδαμε, με τραυματισμούς, δακρυγόνα, αλλά καμία σύλληψη. Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 17 Ιουνίου 2008 συνεχίστηκαν τα παραπάνω γεγονότα. Το αποτέλεσμα, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία σύλληψη, τότε φθάνουμε και στο γεγονός της σύλληψης των δύο ανθρώπων, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν 3ήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Ώσπου, σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον προέδρου, εισαγγελέως και παρευρισκομένων με τους συνηγόρους τους για να καταθέσουν για το μείζον ζήτημα Λευκίμμης.

Μία δίκη που θα ξαναπαρακολουθήσουμε στο Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας στις 26 Ιουνίου 2008,χωρίς όμως στη θέση των κατηγορουμένων να κάθονται οι πραγματικά υπεύθυνοι, αλλά αντίθετα οι αθώοι κάτοικοι της Λευκίμμης. Σε μια Ελλάδα που καταδικάζει το δίκαιο και το σωστό και κυριαρχεί η παρανομία και το άδικο.

CN Αλίκη Ρεβύθη

Πηγή: Corfu News Πέμπτη, 19 Ιούνίου 2008