ΣΩΤ. ΒΟΣΔΟΥ: ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ

Πατήστε για μεγέθυνση
“Η διαχείριση του ΧΥΤΑ Νότου είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα. Δεν θα επιτραπεί η μη σωστή λειτουργία του”. Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου σε δήλωσή του για τα τελευταία γεγονότα στη Λευκίμμη.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ακόμη ότι χρέος όλων είναι να διασφαλιστούν οι συνθήκες που να ανταποκρίνονται στους όρους της Ε.Ε.. αλλά κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

“ Οι ΧΥΤΑ έχουν στόχο να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Η μετεξέλιξή τους σε ΧΥΤΥ είναι ευθύνη όλων ώστε να προωθηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα συστήματα της ολοκληρωμένης διαχειρίσεις των απορριμμάτων με διαλογή και άλλες μεθόδους που θα κριθούν ως οι πλέον προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας”.

Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ επανέλαβε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παρεκκλίνει καθόλου από την εποπτεία για μια ορθή διαχείριση του ΧΥΤΑ αλλά και να συμβάλλει στο να μειωθεί ο χρόνος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Απάντηση σε Γκερέκου

Με αφορμή τα όσα ανέφερε πρόσφατα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ υπενθύμισε ότι “η ένταξη και η χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ Νότου από το Ταμείο Συνοχής, υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2002 μετά από πρόταση της τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας Τ. Κανελλοπούλου, τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου”.

“Αν η κ. Γκερέκου δε τα γνωρίζει αυτά, είμαι στη διάθεση της να την ενημερώσω” τόνισε ο κ. Βόσδου.

Υπόθεση 12 χρόνων

ο ΧΥΤΑ Νότου


Ειδικότερα για την περίπτωση του ΧΥΤΑ Νότου υπογράμμισε ότι έγινε διάλογος τουλάχιστον για ένα 8μηνο, ενώ υπενθύμισε ότι η κατασκευή ΧΥΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή είναι υπόθεση τουλάχιστον 12 ετών.

“Δεν δέχομαι από κανένα να δηλώνει άγνοια. Πρόκειται για θέματα που έχουν συζητηθεί στο Νομαρχιακό και τα Δημοτικά Συμβούλια, έχουν ψηφιστεί και δημοσιοποιηθεί αποφάσεις, έχουν διενεργηθεί διαγωνισμοί. Όσοι ισχυρίζονται ότι δε το γνώριζαν, δυστυχώς δεν είναι πληροφορημένοι πολίτες, όχι με υπαιτιότητα άλλων”.

Ο Ν. Σπίγγος

Η θέση του τοπικού ΤΕΕ για το διαχείριση των απορριμμάτων είναι από καιρό κατατεθειμένη, σχολίασε από την πλευρά του ο Ν. Σπίγγος.

“ Όλα τα δημόσια έργα πρέπει να γίνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και χωρίς δυνάμεις καταστολής. Από την άλλη, οι πολίτες θα πρέπει να καταδικάσουν σε κάθε πτυχή της δημόσιας και της κοινωνικής ζωής την αναξιοπιστία. Για να λυθεί το θέμα των απορριμμάτων, πρέπει να υπάρξει συνολική διαχείριση για το νομό”.

Ο κ. Σπίγγος σημείωσε ότι στο βαθμό που στο βαθμό που υπάρχει μια λογική σωστής χωροθέτησης και σωστής κατασκευής το ΤΕΕ είναι υπέρ της κατασκευής των συγκεκριμένων έργων.

Πηγή: Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σχετικά άρθρα:
Α.Γκερέκου:«…Το Θράσος και η Αλαζονεία Περισσεύει»