ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΟΕ‏ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση ωμής βίας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της Μαρίας Κουλούρη στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού και συλλήψεων που εκδηλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος των κατοίκων της περιοχής που αντιστάθηκαν, στη δημιουργία ΧΥΤΑ παρά τις δικές τους αντιρρήσεις, ως συνέχεια και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας.
Καταγγέλλουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής της επίθεσης που προφανώς είναι ενταγμένη σε ένα γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό με απώτερο στόχο να πλήξει τις αντιστάσεις και διεκδικήσεις των κοινωνικών αγώνων.

Το σκηνικό της απρόκλητης βίας που εξελίσσεται στην Λευκίμμη παραπέμπει σε εποχές αστυνομοκρατίας και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που η κοινωνική δυσαρέσκεια οξύνεται και οι κοινωνικοί αγώνες κλιμακώνονται αμφισβητώντας όλο και περισσότερο τις κυβερνητικές επιλογές. Η απάντηση στα αιτήματα κοινωνικών ομάδων από την πλευρά του κράτους δεν μπορεί να είναι η βία και η καταστολή.

Η μόνη απάντηση των πολιτών πρέπει να είναι η κλιμάκωση της δράσης και της συμβολής όλων των εργαζόμενων στην ένταση των λαϊκών διεκδικήσεων.

Καλούμε κάθε κοινωνική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης για μια καλύτερη ζωή.

Ο πολιτικός – αστυνομικός τραμπουκισμός απέναντι στα κοινωνικά κινήματα που διεκδικούν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης σε μεγάλα κοινωνικά θέματα όπως είναι ο ΧΥΤΑ πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής και το σεβασμό στη θέληση των κατοίκων να μη γίνει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Πατήστε για μεγέθυνση