ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΟΨΙΜΟ" ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα, 22-06-2008

Η πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ δια του προέδρου της κ. Κάρρα, για «διάλογο» τώρα, με τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση μας για τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ΤΕΔΚ και ο Σύνδεσμος καθαριότητας για την τραγική κατάσταση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια.

Ο «διάλογος» αυτός είναι καθαρά προσχηματικός που έρχεται να καλύψει την μέχρι τώρα ανυπαρξία κοινωνικού διαλόγου και την αδυναμία τους να πείσουν τους πολίτες και να πετύχουν την αναγκαία συναίνεση, για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Τη στιγμή που επιμένουν στη συνέχιση της κατασκευής του «ΧΥΤΑ», υπό την προστασία και κάλυψη των ΜΑΤ, ας αποφασίσουν τι θέλουν να πιστέψουμε, τον διάλογο που ζητούν δια του Προέδρου και Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ή τον πολιτικό Τσαμπουκά τους δια στόματος του Δημάρχου Εσπερίων κ. Αυλωνίτη?

Είναι τουλάχιστον αφελείς όσοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο προσχηματικό διάλογο.

Όσο είναι καιρός, ας συναισθανθούν όλοι την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη Λευκίμμη και ας απαιτήσουν, όχι με αποφάσεις στα χαρτιά μόνο, να αποσυρθούν τα ΜΑΤ. Ας πρωτοστατήσει σε μια τέτοια προσπάθεια ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και ας αφήσουν για μετά τον όποιο διάλογο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ