ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Δεύτερος γύρος αιματηρών επεισοδίων στη Λευκίμμη, μετά την αυθαίρετη, παράνομη και προκλητική καταπάτηση ιδιοκτησιών από τον εργολάβο κατασκευής του παράνομου ΧΥΤΑ, υπό την προστασία και την επίβλεψη των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια αυτά τα προκάλεσαν οι δυνάμεις καταστολής και ο εργολάβος που προστατεύουν, καθώς η παράνομη καταπάτηση ήταν επόμενο ότι θα δημιουργούσε αντιδράσεις.

Οι κάτοικοι ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα για προστασία των περιουσιών τους, αντιμετωπίστηκαν με χημικά και βία από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.
Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και ο υπερβάλλον ζήλος των οργάνων της τάξης, αφενός να προστατέψουν τα εργολαβικά συμφέροντα, και αφετέρου να καλύψουν την αδυναμία του Συνδέσμου Καθαριότητας Κέρκυρας, να διαχειριστεί τα στερεά απόβλητα, μετέτρεψαν τη Λευκίμμη σε πεδίο μάχης.

Συνυπεύθυνοι και οι 13 Δήμαρχοι του Νομού, που για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, έδωσαν δια του Προέδρου της ΤΕΔΚ Μιχ. Κάρα, το πράσινο φως στον εργολάβο να συνεχίσει το έργο και στις δυνάμεις καταστολής να ξαναχτυπήσουν, λέγοντας ότι «το έργο είναι νόμιμο και πρέπει να κατασκευαστεί».

Ο ΣΥΝ Λευκίμμης καταγγέλλει τους υπεύθυνους και καλεί τη πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών για την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα και τη διακοπή του έργου.

Στη δημοκρατική Λευκίμμη έχει καταλυθεί η δημοκρατία και ο τόπος δεν αντέχει άλλο θύμα, που τυχαία δεν θρηνήσαμε σήμερα.

Λευκίμμη 17/6/08
Από τη Γραμματεία της
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ