ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λαϊκή Συνέλευση στο προαύλιο του Γυμνασίου Λευκίμμης στις 14/06/2008 ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00 μμ που οργάνωσε η Συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας, με κυρίως θέμα:

- μορφή και συνέχιση του αγώνα
- σχόλια για τις ενέργειες του Δημάρχου μετά το έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 13/06/2008.

Πριν ξεκινήσει η συνέλευση, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη της άτυχης συνδημότισσας μας Μαρίας Κουλούρη.

Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος που κατέθεσαν στην γραμματεία της Βουλής οι Λευκιμμιώτες της Αθήνας κατά την διαδήλωση της 12/06/08.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν οι συμπαραστάσεις κατοίκων και επιτροπών από διάφορα μέρη της Ελλάδος στον αγώνα των Λευκιμμιωτών.

Από τη συνέλευση απουσίαζε ο δήμαρχος Σπ. Γατσούλης και η δημοτική αρχή. Ο κ. Γατσούλης έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή η οποία διαβάστηκε στους παρευρισκομένους.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν πολλοί ομιλητές και αρκετός κόσμος, και διατυπώθηκαν αρκετές προτάσεις για την συνέχιση του αγώνα.

Οι κυριότερες προτάσεις που τέθηκαν ενώπιον της Συνέλευσης και οι οποίες επικυρώθηκαν ήταν:

α) Ο αγώνας να δοθεί στην Λευκίμμη με κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στα Μισοράχια και παρεμπόδιση των Φορτηγών που μεταφέρουν υλικά προς τον χώρο του ΧΥΤΑ .
β) Πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο στις 27/06 /2008 με συμμετοχή πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων σωματείων, περιβαλλοντικών συλλόγων, μαζικών φορέων, με επικεφαλής την συντονιστική επιτροπή αγώνα.
γ) Συλλαλητήριο στην Κέρκυρα και κλείσιμο του αεροδρομίου συμβολικά για 2 ώρες σε ώρες αιχμής.
δ) Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του περιφερειακού που οδηγεί στα Μισοράχια και ανάδειξη του θέματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Νομού.

Η συνέλευση τελείωσε γύρω στις 11.00 μμ.