Η δήλωση του κ. Σπίγγου εκφράζει τους Κερκυραίους μηχανικούς;‏

Στην ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ διαβάσαμε τα εξής:

Ο κ. Σπίγγος εκ μέρους του ΤΕΕ "σημείωσε ότι στο βαθμό που υπάρχει μια λογική σωστής χωροθέτησης και σωστής κατασκευής το ΤΕΕ είναι υπέρ της κατασκευής των συγκεκριμένων έργων". Το ΤΕΕ Κερκύρας λοιπόν, φέρεται να μην γνωρίζει αν στην περίπτωση της Λευκίμμης τηρήθηκαν οι προδιαγραφές μιας σωστής χωροθέτησης και αν τηρήθηκαν, τότε το ΤΕΕ είναι υπέρ του έργου!

Κύριε Σπίγγο μου, τι κουβέντα είναι αυτή;Νομιμοποιείται το ΤΕΕ, που θέλει να είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής Πολιτείας να προφασίζεται άγνοια σε ένα τέτοιο θέμα; Ποιόν περιμένετε να πείσετε; Αγνοείτε αλήθεια ότι η ελάχιστη απόσταση ενός ΧΥΤΑ από τον οικισμό πρέπει να είναι 1500 μέτρα, ενώ στην Λευκίμμη είναι 350; Όχι βέβαια και ασφαλώς γνωρίζετε ότι εκτός αυτού υπάρχουν και πολλά άλλα κριτήρια, που δεν ικανοποιούνται.

Κύριε Σπίγγο, η δήλωση σας είναι τουλάχιστον απρεπής και γεννά εύλογα ερωτηματικά, τα οποία σχετίζονται με τα κίνητρα της. Και τα ερωτηματικά είναι εύλογα, γιατί αν κάποιος δεν γνωρίζει δεν παίρνει θέση. Εσείς όμως, πήρατε θέση και μάλιστα θετική, για μία υποθετική κατάσταση (αν όλα έχουν γίνει σωστά). Είναι μια παιδαριώδης διατύπωση, για να πείτε ότι "για μένα, όλα είναι καλά και είμαι υπέρ", χωρίς όμως να προκαλέσετε ευθέως το κοινό αίσθημα.

Κύριε Σπίγγο, η δήλωση σας στερείται γενναιότητας.

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν η πρόταση σας στερείται και νομιμότητος. Αλλά αυτό περιμένουμε να μας το πουν οι ίδιοι οι μηχανικοί της Κέρκυρας, τους οποίους η δήλωση σας, τυπικά εκπροσωπεί.

Θ. Πανδής