ΠΑΜΕ Κέρκυρας:Όλοι την Παρασκευή 6 Ιουνίου στο Σαρόκο στις 19.00 το Βράδυ

Η γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη για τον άδικο χαμό της Μαρία Κουλούρης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών αποτέλεσμα της αυταρχικής-τρομοκρατικής επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης που έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Επίσης δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν εκ των οποίων δύο νοσηλεύτηκαν με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο και έγιναν 13 συλλήψεις μεταξύ των οποίων του Γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Δ. Πιτσιάβα, του Νομαρχιακού συμβούλου και προέδρου του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σ. Πελάη και του δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Σ. Καστανιώτη. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι προκατασκευασμένες και χαλκευμένες. Είναι σκευωρία με στόχο τον εκφοβισμό γενικότερα του λαού και της νεολαίας.

Η βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας δείχνει τον αυταρχικό και αποτρόπαιο πρόσωπο της καταστολής των λαϊκών αγώνων. Από κοινού ΜΑΤ και εισαγγελέας έδρασαν ως μηχανισμός επιβολής της αντιλαϊκής – αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής, σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης. Αυτή την κατεύθυνση έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή ότι ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί έτσι και αλλιώς.

Σοβαρές ευθύνες έχουν ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και η ΤΕΔΚ που ενήργησαν ως εντολοδόχοι και ουρά της Κυβέρνησης με την επαίσχυντη ανακοίνωση που εξέδωσαν καλύπτοντας το αιματοκύλισμα του λαού της Λευκίμμης που το χαρακτήρισαν «αναγκαστικό χειρισμό της πολιτείας». Αυτή είναι η στάση των Δημάρχων πού στηρίχτηκαν από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι από τον ΣΥΝ. Εξ άλλου αντίστοιχη στάση είχαν δείξει και στο παρελθόν απέναντι στους κατοίκους του ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός με τις άγριες επιθέσεις, τις εισαγγελικές και δικαστικές διώξεις, εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης. Χτυπούν την εργατική τάξη, τους αγρότες, την νεολαία που διεκδικούν καλύτερη ζωή. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή η πολιτική για χρόνια ολόκληρα εφαρμόστηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΜΕ δίνει τη μάχη καθημερινά ώστε να σπάσει η τρομοκρατία, η βία, ο αυταρχισμός. Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που καταστρέφει το περιβάλλον και δολοφονεί εργάτες στους χώρους δουλειάς. Να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει η γραμματεία του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 6-6-2008 στις 7 μ.μ. στο Σαρόκο.

Να απαιτήσουν:
•Την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης στη Λευκίμμη, της εισαγγελέως, του αστυνομικού διευθυντή.
•Την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής.
•Την απόσυρση των κατηγοριών εναντίων των διαδηλωτών.
•Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της χωματερής στα Μεσοράχια.
•Να υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πηγή: incorfu.gr

Σχετικά άρθρα:
Δυναμική η χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ