ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΓΡ. Τ. ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156 e-mail: mailbox@gt.kke.gr ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λευκίμμης στην Κέρκυρα που αγωνίζονται κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Η ευθύνη για την τρομοκρατική βάρβαρη επίθεση βαραίνει πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση. Η εισαγγελέας που έδωσε την άδεια για την εγκληματική δράση και οι επικεφαλής των δυνάμεων καταστολής πρέπει να λογοδοτήσουν. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την τιμωρία τους.

Η άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής οδήγησε στον τραυματισμό δεκάδων κατοίκων, ανάμεσά τους μικρών παιδιών, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να βρίσκεται στην εντατική με κίνδυνο για τη ζωή της και ένα παιδί να είναι σοβαρά τραυματισμένο. Δεκάδες είναι και οι συλληφθέντες. Ανάμεσά τους και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΚΚΕ, που προσπάθησε να εμποδίσει την επίθεση των ΜΑΤ. Στο στόχαστρο ΜΑΤ και αστυνομίας βρέθηκαν και τα δεκάδες στελέχη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που συμμετείχαν στην αγωνιστική κινητοποίηση, όπως ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Χαρακτηριστικό της βιαιότητας με την οποία αντιμετώπισαν τους κατοίκους είναι ότι οι δυνάμεις καταστολής ακόμα πολιορκούν τη Λευκίμμη βομβαρδίζοντας με χημικά και δακρυγόνα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να αποχωρήσουν αμέσως οι δυνάμεις καταστολής από το χωριό, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

ΑΘΗΝΑ 29/5/2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ