ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ



Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλει τη σημερινή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης, που περιφρουρούσαν το χώρο του ΧΥΤΑ.
Πρόκειται για μια βάρβαρη επίθεση εναντίον των πολιτών, που μας θύμισε τις χειρότερες στιγμές της κρατικής βίας. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των Λευκιμμαίων και στην προσπάθειά τους να δώσουν ορθολογική λύση στο οξύ πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αφορά όλο το νομό.
Στο όργιο βίας, εκφοβισμού και συλλήψεων θεωρούμε άμεσα συμμέτοχους και συνένοχους τους αιρετούς άρχοντες του τόπου μας που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα το θέμα.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι ο αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης ούτε προσφέρεται ούτε θα επιτρέψει την υποκρισία και την προσπάθεια εκμετάλλευσης από ανθρώπους που έχουν διαχρονικά σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
Οι πολίτες έχουν τρόπους να αντισταθούν στην κρατική βία και καταστολή σε όλες τις μορφές της. Και θα μας βρουν συμπαραστάτες σε αυτή του την αντίσταση.

Καταδικάζουμε:
•Την απροκάλυπτη, ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, που οδήγησε σε σοβαρούς τραυματισμούς.
•Την καταστροφή περιουσίας των κατοίκων (μεταφορικά μέσα)
•Την τραμπούκικη συμπεριφορά και υβριστική φρασεολογία, που με απίστευτο μίσος χρησιμοποίησαν τα «όργανα της τάξης» εναντίον των Λευκιμμαίων.
•Την εισαγγελέα Κέρκυρας κ. Νταϊρούση, που εκτελώντας άνωθεν εντολές πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων διέταξε και επέβλεπε το όργιο βίας, που συνέβαινε μπροστά στα μάτια της.

Απαιτούμε:
•Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
•Την άμεση απομάκρυνση της εισαγγελέα από την Κέρκυρα ως persona non grata.
•Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα από την περιφέρεια, τη Νομαρχία και το Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων η επίλυση του προβλήματος με την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα αυτό.


ΚΕΡΚΥΡΑ, 29/5/08
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ