Η κοροϊδία συνεχίζεται..

Αγαπητοί αναγνώστες, κοιτάξτε πώς για μια ακόμα φορά οι τοπικοί μας άρχοντες κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους προκειμένου να καλύψουν τις παρανομίες τους και από την άλλη προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΧΥΤΑ που κατασκευάζουν στην Λευκίμμη δεν θα τύχει ίδιας μεταχείρισης με αυτόν του Τεμπλονίου.
Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε η ΕΡΤ όπου και αναφέρετε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νομάρχης για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου γράφει τα εξής:

«Εφ όλης της ύλης εξελίχθηκε τελικά χθες η σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής, με αφορμή την εισήγηση των Επιθεωρητών του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιβολή προστίμου στο Σύνδεσμο και στη σκιά λήξης της προσωρινής αδείας λειτουργίας στις αρχές Απριλίου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Νομάρχης και μετείχαν οι Διοικήσεις του Συνδέσμου Καθαριότητας και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
  1. να στηρίξει η Νομαρχία, ασκώντας παρέμβαση, τη νομιμότητα της προσωρινής αδείας λειτουργίας του ΧΥΤΑ κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από προσφυγή των κατοίκων στις 27 Φεβρουαρίου

  2. έγινε ενημέρωση του Νομάρχη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου για τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στα επίμαχα θέματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ, όπως είναι η καύση του βιοαερίου και η διαχείριση των στραγγισμάτων

  3. ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη στελέχωση του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και όπως διαβεβαίωσε ο Σύνδεσμος έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη τριών ατόμων, αριθμός που δε θεωρείται, πάντως, επαρκής από το Νομάρχη.

  4. Όσον αφορά στο θέμα του προστίμου, παραμένει ανοικτό το θέμα του ακριβούς ύψους του που θα προσδιοριστεί από το Νομάρχη αφού το Σώμα Επιθεωρητών του ΥΠΕΧΩΔΕ απλώς εισηγείται και στη συνέχεια η επιβολή, ανάλογα με το ύψος, γίνεται από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ή – όπως στην προκειμένη περίπτωση – το Νομάρχη»


Όπως καταλαβαίνετε, οι παραπάνω αποφάσεις αποτελούν προϊόν κοροϊδίας γιατί δεν μπορεί από τη μια το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει έλεγχο, να διαπιστώνει σωρία κατασκευαστικών ελλείψεων, να επιβάλλει πρόστιμο 53.000 ευρώ και από την άλλη ο Νομάρχης να δηλώνει ότι είναι στο χέρι του να αποφασίσει για το αν θα επιβληθεί το πρόστιμο και ποιο θα είναι το τελικό ποσό.

Επίσης, είναι παράλογη η απόφαση της Νομαρχίας να στηρίξει την νομιμότητα της προσωρινής άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι αγνοώντας τις κατασκευαστικές ελλείψεις που και οι ίδιοι τους έχουν παραδεχτεί.

Παναγιώτης