Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Σε δυο περίπου μήνες αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της αιτήσεως ακύρωσης που έχει υποβάλει ο Σύλλογος του Τεμπλονίου κατά της απόφασης του Νομάρχη με την οποία χορηγήθηκε προσωρινή άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ, εξάμηνης διάρκειας. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τελεσίδικη.
Η εισήγηση του αρμόδιου Συμβούλου της Επικρατείας ήταν θετική υπέρ του αιτήματος των κατοίκων του Τεμπλονίου, δηλαδή ο εισηγητής τάχθηκε υπέρ της ακύρωσης της απόφασης του Νομάρχη η νομιμότητα της οποίας όπως υποστήριξε πάσχει. Σύμφωνα μάλιστα με το νομικό εκπρόσωπο του Συλλόγου Τεμπλονίου Απόστολο Παπακωνσταντίνου απεστάλη στο γραφείο του επιστολή του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία «η Επιτροπή θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που η Ελλάδα δε συμμορφωθεί και δεν κλείσει οριστικά μέχρι το τέλος του 2008 όλες τις παράνομες χωματερές μεταξύ των οποίων και αυτή στο Τεμπλόνι.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο νομάρχης δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να δοθεί νέα άδεια προσωρινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ . Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΤΕΕ.

Πηγή ΕΡΤ