ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ - ΖΗΤΗΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης συμπαραστέκονται ολόψυχα στην απόγνωση των κατοίκων του Καρβουναρίου και στηρίζουν τον αγώνα τους κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ Παραμυθιάς.




«Γεννημένος, μεγαλωμένος και σπουδαγμένος στο Βέλγιο από γονείς μετανάστες έμαθε την αγάπη για την Ελλάδα όπως του τη βύζαξε η μάνα του. Κάθε χρόνο μια φορά στην Ελλάδα, την αντιμετώπιζε σαν την ερωμένη που όταν είσαι μακριά της θυμάσαι μόνο τις χάρες της. Καταγωγή του το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας. Περισσότερος από το μισό πληθυσμό του χωριού μετανάστες στο Βέλγιο και τη Γερμανία τροφοδοτούν την τοπική κοινωνία με τους κόπους και τις ελπίδες ετών. Από ψηλά φαίνεται ο παραπόταμος του Αχέροντα ο Κοκυτός ποταμός που δημιουργήθηκε από τα δάκρυα των συγγενών αυτών που περνούσαν τη Αχερουσία λίμνη. Η περιοχή γεμάτη κτηνοτρόφους με 17.000 ζωντανά ελευθέρας βοσκής. Ο υδροφόρος ορίζοντας πλούσιος, η βλάστηση πανώρια. Περήφανος για την καταγωγή του.

Προχθές, στις αρχές του Φλεβάρη άρχισε ο βιασμός, άρχισε η πραγματοποίηση μιας ακόμη αβασάνιστης απόφασης. 300 μέτρα σε ευθεία η απόσταση της περιοχή Αρίζα από το χωριό του το Καρβουνάρι που επιλέχθηκε από τη Νομαρχία με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας για την κατασκευή ΧΥΤΑ που θα δέχεται τα απορρίμματα των νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης.!!



Αυτά προχθές. Σήμερα «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ». Ζητείται ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Ζητούνται περιβαλλοντικές μελέτες. Ζητείται από τους ταγούς της περιοχής ( ιδέ κ. Μπέζα) νοοτροπία πολιτικών με μπέσα που να σέβονται τη γη που τους ανέθρεψε και τους συμπολίτες τους που τους έστειλαν εκεί που είναι σήμερα, για να υπηρετούν «σεμνά και ταπεινά» το Δημόσιο Συμφέρον. Δεν έφθανε για την Ήπειρο χρόνια τώρα η τελευταία θέση στην λίστα των πτωχότερων περιοχών στην Ε.Ε. Τώρα η προχειρότητα και οι αβασάνιστες αποφάσεις οδηγούν και στην καταστροφή του περιβάλλοντός της. Όλος ο πλανήτης μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντας και εδώ αγνοούνται οι καταστροφικές επιπτώσεις του έργου και καταπολεμάτε με τρομοκρατία η αντίδραση στα δεδομένα. Η ... κουφαμάρα στην υπηρεσία της προχειρότητας και της παρατυπίας.



Είναι αναγκαία η διαχείριση των απορριμμάτων, εμείς οι ίδιοι τα παράγουμε, αλλά είναι αναγκαία μια διαχείριση που το ελάχιστο που προϋποθέτει είναι η τήρηση των προϋποθέσεων και προδιαγραφών που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η προστασία της υγείας μας και αυτής των μελλοντικών γενεών. Είναι η προστασία του περιβάλλοντος, των αγαθών που μας προσφέρει αλλά και η προστασία της παραγωγή της περιοχής.

Για να μην αντιμετωπίσουν υψηλό κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων θα αφήσουν τα αποστραγγίσματα του έργου θα δηλητηριάσουν τον υδροφόρο ορίζοντα και θα διοχετευθούν τον Κοκυτό ποταμό και από αυτόν στον Αχέροντα και το Ιόνιο πέλαγος..

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ». Ζητείται ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Ζητείται ΕΥΘΥΝΗ. Ζητείται ΣΕΒΑΣΜΟΣ και λιγότερη κουφαμάρα. Αγαθά δυστυχώς ουσιώδη εν ανεπαρκεία.



Ζήτησαν άδεια να γκρεμίσουν εκκλησιά για να προχωρήσουν το έργο της καταστροφής, «βαράτε τους αλβανούς!» ήταν το σύνθημα που έδωσε ο διοικητής των δυνάμεων καταστολής που έφθασαν εκεί πάνοπλοι για να διαφυλάξουν την αυθαιρεσία και την προχειρότητα αυτών που λαμβάνουν της αποφάσεις.

Υπόσχονται διορισμούς των άνεργων νέων της περιοχής, όπως έκαναν και με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία, για να μην αντιδράσουν στην μελλοντική καταστροφή τους, απειλούν με εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους τους μικροεπαγγελματίες αφού ο Μπέζας έχει τα μέσα στο υπουργείο οικονομικών και όλα αυτά με ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα. Υπολογίζοντας στον εκφοβισμό και τον σεβασμό των κατοίκων στο παπά του χωριού τον παπα Μιχάλη, τον κάλεσαν σε απολογία με την κατηγορία του εμπρησμού λες και δεν υπήρχαν 300 μάρτυρες να αποδείξουν την σαθρότητα των ισχυρισμών τους. Έστειλαν και 10.000 € στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις !

Τρώνε το σαλάμι φέτα – φέτα για να εδραιώσουν την ανεπάρκεια της επιστημονικής στήριξης της απόφασής τους.



Αλίμονο αν δει κανείς τα γεγονότα από κάποια απόσταση.

Ο «κύριος» Μπέζας δικαιολογήθηκε για την εγκατάλειψη του μαιευτηρίου των Φιλιατών γιατί σε αυτό γεννούν τώρα αλβανίδες και στη Λευκίμη της Κερκύρας ξερίζωσαν δασική έκταση για να εγκαταστήσουν ΧΥΤΑ. Εμπνευσμένη διοίκηση που φροντίζει το μέλλον ! !

Κύριε Πρωθυπουργέ Θέλετε οπαδούς ή πολίτες που θα σας ψηφίζουν συνειδητά;

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ και για Εσάς και για Εμάς.
»

Γιάννης Παπαδόπουλος