Μέρα Περιβάλλοντος: Ώρα για Δράση!

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε επείγουσα επιστολή – ένσταση προς τον Δήμο Λευκιμμαίων, τον Σύνδεσμο Καθαριότητας και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας ζητώντας τους να ματαιώσουν κάθε προσπάθεια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Νότια Κέρκυρα.

Εφόσον και οι τρεις φορείς δηλώνουν πραγματικοί υποστηρικτές της πραγματικής (και όχι εικονικής) ανακύκλωσης, την οποία σκοπεύουν να την προωθήσουν, όπως καθημερινά δηλώνουν, τότε τι χρειάζονται ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη;

Το μόνο που χρειάζεται (και που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση), είναι ένας Νομαρχιακός ΧΥΤΥ. Ένας για όλο τον Νομό που θα κρατήσει πάνω από 30 χρόνια και αυτός θα πρέπει να είναι κάπου στο μέσον του Νομού.

Άρα, αν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης σχεδιάζουν ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, Επέκταση ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και μικρούς ΧΥΤΑ στα μικρά ακριτικά νησιά, αυτό σημαίνει ότι προφανώς μας «εμπαίζουν» όταν λένε ότι αποσκοπούν σε μια οργανωμένη, μη εικονική και σωστή ανακύκλωση. Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι αυτά τα έργα σχεδιάζουν και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διάβασε περισσότερα εδώ.
Πηγή ecocrete.gr