ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aνοίγει και πάλι ο κύκλος των δικών για τους Λευκιμμιώτες αγωνιστές που «εγκλημάτησαν» υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια στον τόπο τους σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Στις 21 του Οκτώβρη δικάζεται η Ρούλα Ραφτοπούλου και έπεται συνέχεια..
Για μία ακόμη φορά ο αγώνας των Λευκιμμιωτών για την προστασία του περιβάλλοντος ποινικοποιείται με κατασκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες σε μια προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους, όμως η γνωστή τακτική των κατασταλτικών μηχανισμών και των εντολοδόχων τους θα αποβεί και πάλι άκαρπη.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Λευκιμμιώτες δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης και θα αγωνιστούμε για τη μη λειτουργία του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α .και για να δοθεί οριστική λύση για όλο το νησί.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
• Τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη που πλήγωσε την ψυχή και την περηφάνια μας.
• Τους τραυματίες ,τους συλληφθέντες ,τα χημικά και τη νεκρή που άφησαν πίσω τους οι δυνάμεις καταστολής.
• Αυτούς που με την υπογραφή τους προκάλεσαν όλα τα παραπάνω εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων.

ΖΗΤΑΜΕ
• Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες .
• Να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορημένου οι πραγματικοί ένοχοι
• Να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων με σύγχρονες τεχνολογίες που θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Κερκυραίους να δείξουν έμπρακτα, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, την αντίθεση τους στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς, συλλόγους, σωματεία να συμπαρασταθούν με ψηφίσματα και την παρουσία τους (στις 21 Οκτωβρίου στα δικαστήρια) στο δίκαιο αγώνα μας.

Λευκίμμη 17-10-2011

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Αλεύχιμον»
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του Παράνομου
ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας