ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. Ποτότσνικ

κ. Γιάνες Ποτότσνικ, επισκέπτεστε μια χώρα, η οποία δυστυχώς δεν εφαρμόζει τις Οδηγίες της Ε.Ε. στην διαχείριση των απορριμμάτων, αν και τις έχει εντάξει προ πολλού στη νομοθεσία της.

Αν και η διαχείριση των απορριμμάτων, προϋποθέτει ανακύκλωση στην πηγή, και προς τούτο, έχει χρηματοδοτηθεί κατ' επανάληψη η Ελλάδα, τα σχετικά εργοστάσια υπολειτουργούν, οι τοπικές αυτοδιοικήσεις δεν εφαρμόζουν στην ουσία την ανακύκλωση, ενώ η κατασκευή των ΧΥΤΑ, θεωρείται εκτός από ξεπερασμένη μέθοδος, ότι αποτελεί μονόδρομο και ενώ θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί έργα ΟΕΔΑ στις περιοχές όπου έχουν χωροθετηθεί ΧΥΤΑ, αυτά δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο, και τα έργα έχουν ξεκινήσει με σωρεία παρανομιών (περίπτωση Γραμματικού)
Σχετ. Πόρισμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, προϋποθέτει εφαρμογή της Σύμβασης του AARHUS με δημόσιες διαβουλεύσεις από τους αιρετούς και την κυβέρνηση..
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ και οι αποφάσεις, ελήφθησαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ εν αγνοία των πολιτών.
Χωροθετήθηκαν ΧΥΤΑ, σε περιοχές που ούτε στο ελάχιστο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της Ε.Ε.

Δεν εφαρμόστηκε η ΚΥΑ που αφορά στην Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και η οποία θα αποδείκνυε το ατελέσφορο των χωροθετήσεων.

Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε αγαπητέ κ. Ποτότσνικ ότι λόγω του ότι τα έργα χρηματοδοτούνται από την Ευρώπη ( Ταμείο Συνοχής με 75%) με Ευρωπαϊκά κονδύλια. Θα πρέπει επιτέλους οι Ευρωπαϊκές Επιτροπές να «ενδιαφερθούν» για το πώς διαχειρίζονται τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, που καταλήγουν σε Περιβαλλοντικά έργα στη Ελλάδα.

Ο Τρόπος Διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, είναι παράνομος, με τεράστια οικολογική καταστροφή. Το ίδιο επιχειρούν να επιβάλλουν στην Κερατέα και στο Γραμματικό, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σημασία λοιπόν, έχει η πρόληψη και όχι η αυριανή καταστροφή, για την οποία είναι βέβαιο, ότι η Ελλάδα, θα παραπεμφθεί και πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Επί πλέον το σύνολο του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, τόσον, όσον αφορά στην Κερατέα, όσο και στο Γραμματικό, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ και βρίθει παρανομιών, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ.

Κατόπιν των ανωτέρω, έχετε υποχρέωση, να επισκεφθείτε πρωτίστως τον χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής, και στην συνέχεια το Γραμματικό, όπου ήδη συντελείται το ΕΓΚΛΗΜΑ, πριν έρθουν τα σκουπίδια, και την Κερατέα που αντιστέκεται 4 μήνες τώρα και στη συνέχεια να κρίνετε, αν οι πολίτες αυτής της χώρας που διοικούνται από ανεύθυνες κυβερνήσεις, θα πρέπει για μια ακόμη φορά, να πληρώσουν τις παρανομίες των αυθαιρεσιών αυτών των κυβερνήσεων.

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΘΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ??

Η διατύπωση σας “ ως έσχατη λύση“
ανοίγει Παράθυρο …στους διαπλεκόμενους για να συνεχίσουν!

Ομάδα Συντακτών:
Αποστολόπουλος Μ.
Γκίκας Κυριάκος
Δαμάσκος Δημ.
Σουφλή Πόπη

Πηγή: exotaxyta