Τρία χρόνια από την μαύρη επέτειο της Λευκίμμης – Αναβλήθηκε η δίκη των «4»

Κυριακή 29 Μαΐου

Για τις 16 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των 4 Λευκιμμιωτών. «Δεν ξεχνώ» είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα η Λευκίμμη, τρία χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο.

Αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου η δίκη των Λευκιμμιωτών. Αιτία η αδυναμία παράστασης του Νίκου Κωνσταντόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαΐου είχαν κληθεί να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Τάσος Ανδρονικόπουλος, Σίμος Σαμοϊλης, Βασίλης Καραβαζάκης και Γιάννης Πανδής, με εξοντωτικές κατηγορίες για συμμετοχή ή υποκίνηση στα γεγονότα της 16ης Ιουνίου 2008, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη (δεύτερη κατά σειρά), εναντίον όσων δήλωναν την αντίθεσή τους κατά της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες κατά των Λευκιμμιωτών αγωνιστών, να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι που ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας και να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με επιστημονικές και σύγχρονες μεθόδους και διαβούλευση της κερκυραϊκής κοινωνίας, λένε στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα κατά του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεύχιμον.

«Δεν ξεχνώ»
Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την μαύρη επέτειο της Λευκίμμης, την ημέρα που 10 διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλλαν στο χωριό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, μια νέα γυναίκα να χάσει τη ζωή της και δεκάδες άλλοι να συλληφθούν και να διώκονται έως σήμερα.

«29 Μαΐου 2008 – 29 Μαΐου 2011. Τρία χρόνια μετά θυμάμαι το θάνατο, τους τραυματισμούς, τα χημικά, τις δίκες. Νομίζουν ότι ο χρόνος θα με κάνει να ξεχάσω; Ο αγώνας συνεχίζεται». Αυτό το μήνυμα στέλνει σήμερα η Συντονιστική επιτροπή στα μέλη, φίλους και υποστηρικτές του αγώνα στην Λευκίμμη.


Πηγή: CorfuPress