Επίσκεψη Αλεύχιμον στην Π.Ι.Ν.

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός
Σύλλογος Λευκίμμης
«Το Αλεύχιμον»
21η Μαρτίου 503
49080 Λευκίμμη
Τηλ-fax 26620-25277
email: alefhimon@gmail.com

Σήμερα 1-12-2010 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλεύχιμον» επισκεφτήκαν τον Γ.Γ. Π.Ι.Ν. Θέμα της συνάντησης ήταν το κλείσιμο της παράνομης χωματερής της Λευκίμμης.

Το καλοκαίρι σε ανάλογη συνάντηση ο Γ.Γ. Π.Ι.Ν. μας είχε υποσχεθεί ότι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει κλείσει η παράνομη χωματερή της Λευκίμμης και θα εγκατασταθεί σύστημα ψυχρής επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) για όλο το Νομό στην περιοχή του Τεμπλονίου. Το εν λόγω σύστημα θα αποκαθιστούσε, επίσης, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Τεμπλόνι.

Στη σημερινή συνάντηση ο Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας έχει αποδεχτεί την πρόταση του αλλά δεν έχει τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Κινούμενος στην κατεύθυνση αυτή, όπως μας ανέφερε ο Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. , έκανε αίτημα στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με σκοπό τη χρηματοδότηση με το ποσό των διακοσίων ενενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (295.000) για την τρίμηνη πιλοτική λειτουργία της μονάδας. Η πρόταση του Γ.Γ. στοχεύει το παραπάνω σύστημα να λειτουργήσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι τη δρομολόγηση οριστικής λύσης ολοκληρωμένης διαχείρισης για όλο το νησί.

Μετά την ενημέρωση από το Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. δηλώνουμε αμετακίνητοι από τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου μας που είναι οι εξής:

1)Άμεσο κλείσιμο της χωματερής της Λευκίμμης.
2)Δρομολόγηση ολοκληρωμένης διαχείρισης για όλο το Νομό με σύγχρονες μεθόδους που θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
3)Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία ή την χρήση του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας για οποιαδήποτε μορφή οχλούσας χρήσης.


Στα πλαίσια της συνάντησης ζητήσαμε να παρευρεθούμε στη σύσκεψη των θεσμικών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκ 2010 στην Περιφέρεια με θέμα τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων αλλά ο Γ.Γ. μας αρνήθηκε υποσχόμενος ότι θα προκαλέσει νέα συνάντηση στην οποία και θα προσκληθούμε.

Λευκίμμη 1-12-2010
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλεύχιμον»